پیاز
پیاز از قدیمی ترین سبزی هایی است که بشر استفاده می کند، نه تنها برای طعم دادن به غذا بلکه حتی برای بسیاری حکم طلا داشته و آن را در داد و ستدهایشان به کار می برده اند، تحقیقات گسترده پژوهشگران در دهه اخیر از حقایق جالبی در این زمینه پرده برداشته است که ما در اینجا به بعضی از آنها اشاره میکنیم.
پیاز ضد انعقاد است
پیاز قرمز میتواند به حفظ کلسترول خوب کمک و از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کند، محققان با انجام مطالعاتی روی حیوانات متوجه شدند مصرف پیاز قرمز بعد از ۸ هفته میتواند میزان کلسترول بد را در بدن به میزان 20 درصد کاهش دهد اما در همین دوره زمانی هیچ تغییری در میزان کلسترولهای خوب بدن به وجود نمی آورد. طبق نتایج تحقیقاتی که در سال 2013 در مجله Clinical investigation منتشر شد فلاونوئیدی به نام روتین که به وفور در خانواده پیازها و سیب وجود دارد از تشکیل لخته های خونی در عروق پیشگیری میکند. در حقیقت، تشکیل فیبرین در سیاهرگها و تجمع پلاکتها در سرخرگها از عوامل بروز لخته های خونی و سکته است که این ترکیب مانع ساخت آن می شود.
پیاز ضد سرطان است
محققان دانشگاه کورنل بعد از مطالعه تاثیر پیاز بر رشد سلولی و تخریب رادیکالهای آزاد، در سال 2004 اعلام کردند موسیر و انواع پیاز به دلیل خواص آنتی اکسیدانی برجسته تاثیر ویژه ای بر کاهش پیشرفت سرطان کبد دارند و از رشد سلولهای سرطانی پیشگیری میکنند، طبق تحقیقات دیگر دانشمندان مصرف منظم پیاز به میزان2 بار در هفته به طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کم میکند پیاز سرشار از فلاونوییدهاست و از رشد تومورها جلوگیری و سلولهای روده بزرگ را از آسیب حفظ میکند، پختن گوشت با پیاز نیز می تواند به کاهش مواد سرطان زایی که هنگام پخت گوشت در حرارت ایجاد میشوند، کمک کند.
پیاز خون ساز است
اسید فولیک یا ویتامین B9 یکی از ترکیبهای مورد نیاز مغز و تضمین کننده سلامت روان و احساس افراد است 125میلی لیتر یا نصف پیمانه آب پیاز می تواند 9درصد از نیاز روزانه بدن به اسیدفولیک را برطرف کند بنابراین عادت به خوردن پیاز به تامین نیاز بدن به اسیدفولیک کمک میکند
پیاز استخوان ساز است
طبق تحقیقات پژوهشگران دانشکده پزشکی جنوب کالیفرنیا که مشروح آن در سال 2009 منتشر شد تراکم استخوانها در زنانی که روزی یک پیاز مصرف میکنند ۵ درصد بیش از زنانی است که یک بار در ماه پیاز میخورند. از سوی دیگر در زنانی که مرتب پیاز مصرف میکنند در مقایسه با زنانی که پیاز نمی خورند احتمال شکستگی لگن 20 درصد کاهش می یابد. بنابراین به خانمها توصیه میشود برای پیشگیری از ابتلا به پوکی استخوان خوردن پیاز را به یکی از عادت های غذایی خود تبدیل کنند.
پیاز ضد درد است
براساس تحقیقی کلینیکی که در سال 1990 در داکوتای شمالی انجام شد، زنانی که رژیم غذایی غنی از منگنز دارند کمتر دچار علایم نشانگان قبل از قاعدگی مثل دردهای شکمی یا بدخلقی میشوند زیرا پیاز یکی از منابع خوب منگنز به شمار میرود و این ماده معدنی مانند یک ضد درد عمل می کند.
پیاز ضد فشار خون است
پیاز مانند سیب منبع بسیار خوب نوعی آنتی اکسیدان به نام کرکتین است تحقيقات پژوهشگران که نتایج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد کرکتین تاثیر ویژه ای بر کاهش فشارخون دارد و از تخریب دیواره عروق پیشگیری میکند و به این ترتیب خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد.
چگونه پیاز بیشتری بخوریم
پیاز را به صورت خام یا پخته میتوانید مصرف کنید ولی یادتان باشد که پیاز خام آنتی اکسیدانهای بیشتری دارد. البته پخت و پز میزان آنتی اکسیدانهای این ماده غذایی را فقط کمی کاهش میدهد.
توصیه میکنیم از پیاز خام برای تهیه انواع سالاد استفاده کنید. البته پیاز به تنهایی معجزه نمی کند زمانی خواص این ماده غذایی بیشتر میشود که تغذیه سالم و متنوع حاوی انواع میوه و سبزیهای سرشار از آنتی اکسیدان داشته باشید. در بیشتر غذاها میتوانید از پیاز برای گرفتن بوی زحم استفاده کنید اما اگر می خواهید پیاز را بپزید یا سرخ کنید از روغن زیاد استفاده نکنید. اگر هم علاقه ای به پیاز پخته ندارید میتوانید آن را ریز رنده یا از آب آن در غذاها استفاده کنید.
0 نظرات