خواص عجیب دارچین 

خواص عجیب دارچین

هر روز باید دارچین بخورید به این ۱۲ دلیل؛ 
دارچین ادویه ای قدرتمند است که هزاران سال در سراسر جهان به عنوان دارو مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته ی محققان از میان بیست و شش مورد از محبوبترین گیاهان و ادویه جات دارویی در جهان دارچین به دلیل سطح آنتی اکسیدان محافظ اش، رتبه ی اول را دارد. بو، رنگ و عطر و طعم منحصر به فرد دارچین به دلیل قسمت‌های روغنی درختی است که از آن رشد می کند فوایدی که دارچین برای سلامتی دارد به دلیل پوست درخت دارچین است این پوست حاوی چندین ترکیب خاص است که باعث شده‌اند دارچین بسیار برای سلامتی مفید باشد.

محققان پی برده‌اند که خواص درمانی دارچین را می‌توان در پوست خالص آن و اسانس به دست آمده به شکل ادویه ی پودر شده (که پودر پوست درخت دارچین است) یا به صورت عصاره زمانی که ترکیبات فنولی خاص، فلاونوئیدها آنتی اکسیدان های اش جدا شده اند به دست آورد این ترکیبات دارچین را تبدیل به یکی از ادویه جات مفید روی کره ی زمین می‌کند و به آن ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی ضد دیابت و ضد میکروبی می‌دهد و سبب می‌شود سیستم ایمنی را تقویت کند و از بدن در برابر سرطان و بیماری‌های قلبی محافظت کند 

فواید غذایی دارچین

۱- دارچین منبع غنی آنتی اکسیدان هاست 
دارچین سرشار از انواع آنتی اکسیدان‌های محافظ است که اثر رادیکال‌های آزاد را کاهش می‌دهند و روند پیری را کند می‌کنند در واقع محققان چهل و یک ترکیب محافظ مختلف دارچین را تا به امروز شناسایی کرده اند! 
دارچین به لحاظ میزان آنتی اکسیدان رتبه ی ۷ را در بین همه ی مواد غذایی دارد. در مطالعه ای که فعالیت آنتی اکسیدانی ۲۶ ادویه را مقایسه کرد، دارچین برنده شد و ثابت شد که میزان آنتی اکسیدان آن بیشتر از سایر گیاهان دارویی قدرتمند مثل سیر، آویشن، رزماری و پونه‌ی کوهی است. 
آنتی اکسیدان‌های مختلف موجود در دارچین به کاهش چندین بیماری و علائم بیماری کمک می‌کنند زیرا رادیکال‌های آزاد را از بین می‌برند. 
2- دارچین خواص ضدالتهابی دارد 
آنتی اکسیدان های موجود در دارچین اثرات ضد التهابی دارد که می‌‍تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، سرطان، کاهش عملکرد مغز و غیره را کاهش دهد. محققان بیش از هفت نوع از ترکیبات فلاونوئیدی را در دارچین کشف کرده اند، 
که در مبارزه با التهاب‌های خطرناک در سراسر بدن به شدت موثر هستند. از آنجا که دارچین باعث کاهش ورم و التهاب می‌شود، می‌تواند در کنترل درد مفید باشد. مطالعات نشان می‌دهند که دارچین به تسکین درد عضلانی درد سندروم پیش قاعدگی شدت واکنش‌های آلرژیک و سایر علائم درد مرتبط با سن کمک می‌کند 
3-از سلامت قلب محافظت می‌کند 
مطالعات نشان داده‌اند که یکی دیگر از مزایایی که دارچین برای سلامتی دارد این است که چندین مورد از شایع‌ترین فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد از جمله سطح کلسترول سطوح بالای تری گلیسیرید وفشار خون بالا. همچنین ثابت شده است که دارچین فشار خون بالا را که تهدید دیگری برای ایجاد بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی است کاهش می‌دهد. دارچین فواید دیگری نیز برای سلامتی قلب دارد تحقیقات نشان می‌دهند که دارچین انعقادگر خون است و با کمک به بدن برای لخته شدن خون، مانع از خونریزی می‌شود، دارچین همچنین گردش خون را افزایش می‌دهد و توانایی بافت بدن را برای ترمیم خود پس از آسیب دیدن بهبود می‌دهد. این امر شامل بافت قلب که به منظور مبارزه با حملات قلبی بیماری‌های قلبی و سکته نیاز به بازسازی دارد نیز می‌شود
5-با دیابت مبارزه می‌کند 
معروف است که دارچین اثرات ضد دیابتی دارد این ادویه کمک می‌کند سطح قند خون پایین بیاید و همچنین می‌تواند حساسیت هورمون انسولین را بیش تر کند؛ این هورمون برای متعادل نگه داشتن سطح قند خون لازم و حیاتی است. 
6-به مبارزه با زوال شناختی کمک می‌کند و از عملکرد مغز محافظت می‌کند
تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که یکی دیگر از مزایای خواص آنتی اکسیدانی دارچین این است که این آنتی اکسیدان‌ها می‌توانند از مغز در برابر اختلالات عصبی مانند پارکینسون و بیماری آلزایمر محافظت کنند. 
یکی از راه های محافظت از عملکرد شناختی و سلامت مغز این است که پروتئین محافظ عصب را که از سلول‌های مغز در برابر جهش و متحمل شدن آسيب محافظت می‌کنند فعال می‌کند این امر مانع می‌شود که سلول‌ها تغییر شکل بدهند و خودشان را تخریب کنند و به این ترتیب باعث کاهش بیشتر اثرات منفی استرس اکسیداتیو می‌شود. 


6-می‌تواند به کاهش ریسک ابتلا به سرطان کمک کند
دارچین به خاطر توانایی‌های آنتی اکسیدانی‌اش می‌تواند در برابر آسیب به DNA جهش سلولی و رشد تومور سرطانی از بدن محافظت کند. مطالعات نشان داده اند که خواص درمانی دارچین ناشی از ترکیبی به نام سینامالدئید است؛ این ترکیب به دارچین توانایی مهار رشد تومور سرطانی و حفاظت از DNA را در برابر آسیب می‌دهد و در عین حال باعث می‌شود که سلول‌های سرطانی اقدام به خود تخریبی (به نام مرگ سلولی) کنند.
این امر به ویژه درباره ی روده بزرگ صدق می‌کند؛ مطالعات نشان می‌دهند که دارچین می‌تواند سلامت روده بزرگ را بهبود بخشد و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان روده ی بزرگ را کاهش دهد. 
7-با عفونت‌ها و ویروس‌ها مبارزه می‌کند 
وقتی پای دفاع از بدن در برابر بیماری‌ها وسط باشد، دارچین توانایی‌های زیادی دارد. دارچین یک عامل طبیعی ضد میکروب، آنتی بیوتیک، ضد قارچ و ضد ویروس است توانایی دارچین برای تقویت سیستم ایمنی بدن در اسانس این ادویه قابل یافت است. 
8-از بهداشت دهان و دندان محافظت می‌کند و نفس را به طور طبیعی تازه می‌کند 
در مطالعات انجام شده، ثابت شده است که عصاره ی موجود در دارچین، می‌تواند نقش محافظتی داشته باشد در برابر باکتری‌های موجود در میکروفلورای دهان که می‌توانند باعث بوی بد دهان پوسیدگی دندان عفونت‌های دهان یا حفره ها شوند. 
9- می‌تواند از کاندیدا(قارچ) پیشگیری کند یا آن را درمان کند
برخی از مطالعات به این نتیجه رسیده اند که خواص ضد قارچی قوی دارچین میتواند در متوقف کردن و یا درمان رشد بیش از حد کاندیدا در دستگاه گوارش موثر باشد. ثابت شده است که دارچین مقادیر خطرناک کاندیدا آلبیکانس(مخمری که باعث رشد بیش از حد کاندیدا است و میتواند باعث ایجاد علائم متعدد خود ایمنی و گوارشی (شود را کاهش میدهد علاوه بر ،این یکی دیگر از مزایای دارچین این است که به کنترل سطح قند خون کمک می کند؛ وجود قند بیش از اندازه در دستگاه گوارش با افزایش خطر کاندیدا در ارتباط است.
10-برای سلامت پوست فایده دارد 
دارچین دارای آنتی بیوتیک و اثرات ضد میکروبی است که از پوست در مقابل سوزش، خارش واکنش‌های آلرژیک و عفونت محافظت می‌کند استعمال اسانس دارچین به طور مستقیم روی پوست می‌تواند به کاهش التهاب، تورم، درد و قرمزی کمک کند. دارچین و عسل (یک ماده ی ضد میکروبی دیگر) غالبا با برای افزایش سلامت پوست به کار می‌روند و برای آکنه روزاسه، و علائمی از آلرژی پوست مفید هستند. 
11- به مبارزه با آلرژی کمک می‌کند 
مطالعات به این نتیجه رسیده اند که افراد مبتلا به آلرژی می‌توانند به کمک ترکیبات دارچین تسکین بیابند ثابت شده است که دارچین در مبارزه با علائم شایع آلرژی مفید است زیرا التهاب را کاهش می‌دهد و با واکنش‌های هیستامین در بدن مبارزه می‌کند. به همین دلیل می‌تواند به کاهش علائم حملات آسم کمک کند.

برگرفته از کتاب نیم نگاهی به طب اسلامی و سنتی نوشته عبدالعلی حسین پور

0 نظرات

ارسال نظرات