بهترین مواد غذایی برای تمام مزاجها
خوراکیهای معتدل خوراکیهای هستند که گرمی آنها آنقدر نیست که صفرا را بالا ببرد و سردیشان آنقدر نیست که بلغم زا. باشد مانند روغن حیوانی، روغن زیتون، روغن کنجد، روغن هسته انگور، خرما، کشمش، بادام شیرین، روغن بنفشه، شفتالو، زردآلوی شیرین، کاسنی، خرفه، بید، توت، نان سبوس دار، کشک و نان جو، عسل، نبات بجای شکر، سبزی، سیر، جوانه گندم، پیاز خام، زیتون، کرفس، آب گوشت بره بخصوص نرو یکساله، خاکشیر، آلوی خیس کرده قبل از خواب، سماق همراه تمام غذاها، نان همراه پنیر و گردو، انار یا رب انار همراه غذا، عناب، آب زرشک، کاهو، سکنجبین شیره انگور، سیاه دانه، انجیر سرکه طبیعی، آبلیمو، آبغوره همراه غذا، لبنیات محلی تازه، گل بنفشه و پودر سنجد.
خوراکیهای ناسازگار با یکدیگر
ماست و ترب، انار و حلیم، ماست و ترشی، سرکه و حلیم، خربزه با عسل، خربزه و مویز، کله پاچه و انگور، خربزه با انبه و انگور، پنیر و بادام، ماهی تازه و شیر، سردی جات باهم و گرمی جات با هم، سرکه بعد از برنج، آب بعد از غذا بخصوص غذاهای ترش، ترشی و شیرینی، خربزه و هندوانه بعد از آبگوشت، که این غذاها درصد زیانشان با هم چند برابر میشود.
ورزشهای مناسب هر طبع
هر فرد باید با توجه به مزاج و جغرافیای محل زندگیش یک ورزش خاص را انجام می دهد.
سوداویها و صفراویها: رشتههای مثل دو، ژیمناستیک، ووشو بسکتبال، ایروبیک، تکواندو و ورزشهای سرعتی بسیار مناسب است.
دمویها: وزنه برداری، جودو، کشتی و ورزشهای سنگین.
صفراویها: یکی از بهترین ورزشها برای این مزاج، ورزشهای آبی است.
بلغمیها: اگر تغذیه درست داشته باشند میتوانند ورزشهای نیمه سنگین انجام دهند یا گاهی شنا و تیراندازی مناسب است.
برگرفته از کتاب مزاج شناسی نوشته استاد محمد علی اخوان
0 نظرات