انگشتر موثر ترین زیورآلات
انگشتر
انگشتر جزء لوازم زینتی محسوب میشود و مورد استفاده مردان و زنان قرار میگیرد. آنطور که از شواهد پیداست، انگشتر تاریخچهای کهن دارد که حتی در تاریخ اسلام نیز توانسته است خودنمایی کند و به یک جزء مهم تبدیل گردد. انگشتر یا حلقۀ دست نواری اغلب از جنس فلز است و معمولاً به عنوان آلت زینتی به دور انگشتان دست قرار میگیرد.
انگشتر یکی از نمادینترین جواهرآلات است؛ زیرا بعضی از انگشترها حلقه ازدواج هستند و بعضی از انگشترها میراث خانوادگی اشخاصند که از مادر یا پدر و اجداد آنها به ارث رسیده است و بعضی به خاطر قداست و خاصیتی که دارند مورد استفاده اشخاص قرار میگیرد.
خرید انواع انگشتر از فروشگاه ربیع
تاریخچه انگشتر
انگشتر پیشینهای نامعلوم دارد و به طور قطع مشخص نیست از چه زمانی مورد استفاده قرار گرفته است، اما شواهد نشان میدهد که انگشتر از مصر باستان، در پی تکامل «مُهر» سرچشمه گرفته باشد؛ چون مُهرها نشانه قدرت بودند، افرادی که مُهرهای برجسته و انگشتر خاتم «مُهر» داشتند، به عنوان اشخاص قدرتمند و بانفوذ، مورد احترام مردم قرار میگرفتند.
مقامات بالای حکومت نیز با اعطای انگشترشان به نمایندههایشان، برای اجرای فرامینشان، اختیار تام میدادند که در تورات نیز به نمونهای از این عمل، اشاره شده است: «سپس فراهه، انگشترش را درآورد و به جوزف داد». به احتمال زیاد، تغییر و تحوّل انگشتر خاتم و تبدیل شدن آن به یکی از آلات زینتی نیز در مصر باستانْ رخ داده است.
انگشتر در اسلام
حلقهای از طلا یا نقره است که معمولا سنگی قیمتی بر آن جای دارد و در یکی از انگشتان قرار میگیرد.
پیروان هر کیش و مذهبی برای خود نشانهای دارند که با آن شناخته میشوند؛ چنانکه مسیحیان صلیب و هندوها و بوداییان خال سرخ در پیشانی و موهای مخصوص دارند، اهل ایمان نیز با علاماتی شناخته میشوند که یکی از آنها، انگشتر به دست راست کردن است. امام حسن عسکری علیهالسلام میفرماید: نشانههای مومن، پنج چیز است: پنجاه و یک رکعت نماز گزاردن، زیارت اربعین، انگشتر به دست راست کردن، جبین را در سجده بر خاک نهادن و خواندن «بسم الله الرحمن الرحیم» با صدای بلند.
فضیلت انگشتر به دست کردن و آداب آن
مؤکّد است مردان و زنان، انگشتر در دست راست کنند.
در بعضى احادیث سفارش شده که در دست چپ کنند امّا اگر نقش شریفى یا نگین شریفى داشته باشد، باید در وقت استنجا بیرون آورد.
از سلمان فارسى رضىاللّهعنه نقل است که پیامبر به امام علی علیهالسّلام فرمود: یا على، انگشتر در دست راست بکن تا از مقرّبان باشى. عرض کرد که: یا رسول اللّه مقرّبان کداماند؟ فرمود: جبرئیل و میکائیل. پرسیدند که چه انگشتری در دست کنم؟ فرمود: عقیق سرخ، به درستی که آن اقرار کرده است براى خدا به یگانگى و براى من، پیغمبرى و براى تو یا على به آنکه وصىّ منى و براى فرزندان تو به امامت و براى دوستان تو به بهشت و براى شیعیان فرزندان تو به جنّت الفردوس.
از حضرت علی علیهالسّلام منقول است که حضرت جبرئیل به پیامبر فرمود: هرکه انگشتر در دست راست کند و قصدش سنّت و متابعت تو باشد و ببینم او را که در قیامت متحیّر مانده است، دستش را بگیرم و به تو و به حضرت علی علیهالسّلام برسانم.
خرید انواع انگشتر از فروشگاه ربیع
جنس انگشتر
سنّت است که انگشتر از نقره باشد و مردان را انگشتر طلا در دست کردن، حرام است .
انگشترهاى نامناسب
در کتاب کافی آمده است كه پیامبر به حضرت على عليهالسلام فرمود: «انگشتر طلا در دست نكن كه زينت تو در آخرت است».
در کتاب کافی از حضرت على عليهالسلام روايت شده است كه فرمود: «انگشترى جز نقره در دست نكنيد، زيرا رسول خدا صلیاللهعليهوآله فرمود: «دستى كه انگشترى از جنس آهن در آن باشد، آلوده است».
در حديث دیگری در مکارم الاخلاق فرموده است: «خداوند دستى را كه انگشتر آهنى در آن باشد، پاك نخواهد كرد».
در بحارالانوار از پيامبر اكرم روايت شده است: «به هنگام نماز، انگشتر آهنى در دست نكنيد و در هيچ حال، انگشتر برنز نپوشيد».
0 نظرات