Amethyst
تاریخچه سنگ آمیتیست
این سنگ را در کتب جواهر شناسی اسلامی قدیم، «جمشت» گفتهاند، لکن نام آن در لاتین amethyst است. آمیتیست از زبان یونانی مشتق شده و به معنای (مست نبودن) است، چون میپنداشتند که دست بند و یا گردنبندی از این گوهر در هنگام می خواری، مانع مستی میشود و البته دانشمندان جواهر شناسان ایرانی و عرب نیز در کتب خود به این مسئله اشاره کردهاند.
ساختار
این گوهر گرانبهاترین سنگ در گروه کوارتزها به شمار میرود و نوعی کریستال کوارتز به رنگ بنفش است. این سنگ گوهری شفاف و جزو مشهورترین نوع در خانواده کوارتز است. این سنگ معمولاً به صورت کریستال شش وجهی پیدا میشود و در سنگهای آذرین و دگرگونی، به ویژه گرانیت و گنیس (سنگ جرقه) تشکیل میشود. گونهای از این سنگ به نام کوارتز موجود میباشد که همراه با آن نوع فشردهای از کریستالهای کوچک بنفش استخراج میشود، اما فاقد بلورهای درشت میباشد. این گونه به صورتی متناوب و لایه لایه و کوارتز شیری رنگ و بیشتر به صورت ژئود تشکیل میشود و معمولاً در کارهای هنری یا مهرههای تسبیح به کار برده میشود.
از خواص سنگ آمیتیست این است که در واقع یک سنگ تولید کننده میدان مغناطیسی است، همچنین بدن انسان هم دارای یک میدان مغناطیسی درونی میباشد، در نتیجه امکان تبادل انرژی بین بدن انسان و این سنگ ایجاد میشود و زمانی که شما برای مدت زمان کوتاهی در برابر میدان مغناطیسی ایجاد شده به وسیله این نگین قرار بگیرید، میتوانید میدان مغناطیسی طبیعی بدن خویش را بهبود بخشید.
رنگها
این سنگ در سایه به رنگهای ارغوانی روشن تا بنفش تیره مشاهده شده است، همچنین جالب است بدانید که دارای پدیده دورنگی ضعیفی است و اغلب به صورت بنفش و قرمز مایل به ارغوانی خودنمایی میکند. رنگهای بنفش سیر تا ارغوانی آن به طور معمول در بازار جهانی دارای قیمت بالاتری هستند. خوب است که بدانید این سنگ به رنگ سبز نیز وجود دارد. بعضی از بلورهای آن در مقابل نور خورشید قسمتی از رنگ خود را از دست میدهند. با وجود این، اشعه x رنگ اولیۀ آن را میتواند باز گرداند.
بلورهای آمیتیست با حرارت زیاد به رنگهای زرد روشن، قهوهای، سبز و آبی در میآیند و رنگهای زرد آن به عنوان سیترین فروخته میشود. اما هنگامی که این سنگ به رنگ سبز درمیآید دارای مقدار زیادی عنصر آهن میباشد که بیشتر از کوارتزهای سبز در طبیعت یافت شده است. بیشتر سنگهای سبز رنگ در بازار جواهرات به طریق انجام عملیات حرارتی پدید میآیند. اغلب سنگهای سبز این گوهر نیز از برزیل میباشند. نوع قهوهای آن یا چایی رنگ آن نیز بسیار زیباست.
تشخیص سنگ آمیتیست اصل
هنگامی که سنگ آمیتیست اصل را در دست میگیرید باید خنکی آن را حس کنید. دقت کنید که قبل از آن در دست کسی نبوده باشد. وقتی سنگ را به دست میگیرید ابتدا خنکیاش را حس میکنید و سپس بعد از مدتی با گرمای دست شما گرم خواهد شد.
روش بعدی برای تشخیص سنگ آمیتیست تست خش روی شیشه است. البته دقت کنید این تست یک روش تخریبی است و ممکن است به سنگ شما آسیب برساند. سنگ آمیتیست از شیشه سختتر است، به همین دلیل وقتی آن را روی شیشه بکشید روی آن خط میاندازد بدون اینکه خود خراشی بردارد.
هرچه رنگ سنگ آمیتیست تیرهتر باشد از کیفیت بالاتری برخوردار بوده و قیمت بیشتری دارد. سنگهای آمیتیست با رگههای سفید معمولاً قیمت پایینتری نسبت به نمونههای یکدستتر دارند. سنگ آمیتیست مرغوب اغلب در ایران یافت نمیشود و معمولاً نمونههای موجود با کیفیت پایین و به صورت لایههای کوچک میباشند.
روش پاک سازی
از خواص سنگ آمیتیست این است که اگر در مقابل نور خورشید قرار گیرد، مقدار کمی از رنگ خود را از دست میدهند. بدین جهت میشود این گوهر را در مقابل اشعه x قرار داد و این سنگها را به رنگ اولیۀ خود بازگرداند. بعضی از سنگ شناسان معتقدند که میتوانند با قرار دادن سنگ در بستههای فویل فلزی، رنگ این کانیها را بهبود بخشید، زیرا رنگ بنفش این سنگها از ناخالصی آهن منشأ میگیرند.
بهترین راه برای پاک کردن و خالصسازی انرژی این کریستالها و بهره بردن از خواص سنگ آمیتیست استفاده از کانی سیلیس شفاف میباشد. گفته شده که موسیقی نیز چنین تأثیری را روی کریستالها دارا میباشد. همین طور قرار دادن این سنگ در نزدیکی سنگهایی همانند کوارتز و عقیق باعث افزایش انرژی سنگ میشود. چنانچه در گذشت زمان از درخشندگی سنگ شما کاسته شده با پولیش دادن دوباره سنگ میشود آن را بهبود بخشید.
روش نگهداری
شکنندگی از ویژگیهای این سنگ است، لذا باید با دقت بسیار آن را نگاه داشت. این گوهر را به دور از دیگر سنگها، چه سنگهایی سختتر و چه سنگهایی نرمتر نگهداری کنید؛ زیرا این سنگ کوارتز میباشد و اگر چه نسبتاً سخت و مقاوم میباشد، سنگهای جواهری دیگر قادر به خراش دادن سطح این سنگ هستند.
از خواص سنگ آمیتیست این است که آن را میتوان به آسانی با آب گرم و صابون به نرمی تمیز کرد و با استفاده از یک تیکه پارچۀ لطیف آن را پاک نمود. بنابراین باید در نگهداری، تمیز بودن یا پوشیدن جواهرات خود احتیاط لازم را انجام دهید. مشابه سایر سنگهای رنگی از مواد شیمیایی خانگی قوی برای پاکیزه کردن استفاده نکنید. همینطور از قرار دادن طولانی مدت آن در گرمای بسیار بالا خودداری کنید، به این دلیل که گرما به سنگ جواهر شما آسیب دائمی میرساند.
رنگ این سنگ به این دلیل که ناخالصیهای آهن و آلومینیوم در آن وجود دارد، پدید میآید. رنگ این نوع سنگها از بنفش و یاسی تا بنفش-قرمز روشن متفاوت میباشند. رنگهای تیرهتر این سنگها با ارزشتر میباشند، به ویژه بنفش کامل با رگههای صورتی. آمیتیست سیبری با رنگ بنفش تیره و رگههای آبی و قرمز بیشترین قیمتها را به خود اختصاص داده است. نوع سبز رنگ به واسطۀ پردازش گرما ایجاد میشود، اما به دلیل شناختهتر بودن رنگ بنفش، نوع سبز رنگ از معروفیت آنچنانی برخوردار نیست.
بررسی خواص و روانشناسی رنگ بنفش
بنفش رنگ روحانیت، عزت نفس و وقار است. رنگی مفید برای غالب افرادی که برای افکار، احساسات یا جسم خود ارزش قائل نیستند. این افراد اگرچه میتوانند به دیگران عشق بورزند، اما قادر به دوست داشتن خود نیستند. بنفش رنگی همبسته با بصیرت و خودِ برتر است. رنگی الهام بخش که بسیاری از موسیقی دانان، شعرا و نقاشان اذعان داشتهاند که بزرگترین لحظات الهام بخش آنها زمانی به سراغشان آمده که در محاصرهی پرتو بنفش بودهاند. رنگ بنفش برای اختلالات روانی مثل شیزوفرنیا و جنون بسیار مفید است.
خواص سنگ آمیتیست
- تقویت اراده.
- حکما عقیده دارند استفاده از این سنگ برای ترک عادات ناپسند بسیار مفید است. لذا معتادانی که قصد ترک مواد مخدر، سیگار، و یا مشروبات الکلی را دارند، از این سنگ استفاده میکنند.
- مفید برای رفع دردهای ناشی از میگرن و سردردهای عصبی و بهبود حملههای عصبی به ویژه صرع.
- برای رفع بیخوابی و کابوس سفارش میکنند که آن را زیر بالش بگذارند و بخوابند.
- زدودن انرژی منفی و تبدیل آن به انرژیهای مثبت.
- فعالیت کره مغزی انسان را افزایش میدهد و باعث کاهش توهمات مغزی میشود و تواناییهای روانبینی را بهبود میبخشد.
- افزایش دهندۀ فعالیت سوخت و ساز سلولی.
0 نظرات