راهنمای دوره اولیه حیض

درمان عدم قاعدگی عادت ماهانه

  • با فرفیون شیاف تهیه کرده استعمال کنید.
  • مشک ترامشیع، تخم کرفس، انیسون، نعناع خشک و بادیان از هر کدام ۲ مثقال را نیم کوب کرده، در ۴ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده، ۳۰ دقیقه بگذارید دم بکشد بعد از صافی گذرانده به مدت یک هفته صبح و عصر میل کنید.
  • افسنطین ابهل و مرمکی از هر کدام ۱ مثقال تهیه کنید بعد مرمکی را کوبیده با بقیه داروهای مذکور مخلوط سپس جوشانده را از صافی گذرانده میل کنید.
  • مغز ،ناخنک ،آویشن ،نعناع، بابونه، مرزنجوش سداب و ابهل از هر کدام به مقدار مساوی جوشانده در آب صاف شده و تمیز آنها بنشینید.
  • مشک ترامشیع ،پونه، دارچین، افسنطین جاوشیر خشک یک مثقال از مخلوط آنها را جوشانده از صافی گذرانده صبح و عصر میل کنید.
  • ۳۰ گرم ریشهٔ شوید را در ۶ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی بگذرانید و بعد میل کنید.
  • هر روز یک مثقال ریشه چوب چینی نیم کوب شده را جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • یکصد گرم عشبه چینی را نیم کوب کرده در ۴ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده سپس از صافی گذرانده میل کنید.
  • ۱۰۰ گرم ریشه شیرین بیان را نیم کوب کرده در قوری چینی ،ریخته ۳ لیوان آب جوش به آن اضافه و مدت ۲۰ دقیقه آن را دم کنید و بعد از صافی گذرانده هر روز به مقدار سه فنجان در سه نوبت صبح، ظهر و عصر میل شود.
  • دو قاشق مرباخوری تخم رازیانه را در دو لیوان آب به مدت ۲ دقیقه بجوشانید و بعد از صافی گذرانده، هر روز در دو وعده میل کنید.
  • ۸۰ گرم خولنجان را آرد کرده و روزی ۲ مرتبه هر بار یک قاشق چای خوری از آن را در دهان بریزید و میل کنید.
  • ۴۰ گرم برگ آرتیشو را در ۴ لیوان آب به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید دم بکشد آب صاف کرده سپس آن را با عسل مخلوط کنید و بعد از هر وعده غذا به مقدار یک فنجان بیاشامید.
  • ۲۵ گرم ریشه کرفس را در ۱۰ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • هر روز برگ تره را در آب شور ضدعفونی کرده، همراه غذاهای روزانه میل شود.
  • هر روز میوه درخت سرو کوهی را جوشانده، از صافی گذرانده آب آن را بیاشامید.
  • هر روز یک چنگه کوچک از مخلوط مرزنجوش و اسطوخدوس هندی را در ۴ لیوان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه بگذارید دم بکشد، سپس از صافی گذرانده هر بار یک استکان میل کنید 
  • ۱ قاشق بابونه را در دو لیوان آب جوش در ظرف چینی یا شیشه ای دم کرده، از صافی گذرانده میل کنید.
  •  ۱۵ گرم پونه را در ۴ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه بعد از صاف بگذرانید دم بکشد و میل کنید.
  • ریشه اگیر ترکی را آسیاب و هر روز به مقدار ۲ گرم از آن میل کنید.
  • یک قاشق مرباخوری گل بنفشه را در ۳ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و ۲۰ دقیقه بگذارید، دم بکشد بعد از صافی گذرانده و محتوی را سه بار در روز میل کنید.
  • در هفته سه وعده زعفران پلو میل کنید و یا در زعفران را با چای یا غذاهای دیگر مصرف کنید.
  • دو قاشق غذاخوری تخم کرفس را در ۳ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده سه بار در روز میل کنید.
  • هر روز به مقدار یک قاشق غذاخوری زیره کرمانی ساییده شده میل کنید.
  • هر روز یک مثقال تخم رازیانه کوبیده شده را با شکر مخلوط و میل کنید.
  • به روی نان سیاهدانه پاشیده میل کنید و یا این که آن را جوشانده میل کنید.
  • ۵ گرم دارچین را در ۲ لیوان آب جوش دم کرده از صافی گذرانده میل کنید.
  • به مدت ۱۰ روز روزی یک عدد میخک ببلعید
  • یک مثقال ریشه مارچوبه را در ۴ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده صبحها ناشتا به مقدار یک لیوان میل کنید.
  • هر روز به مقدار یک استکان عرق زنیان را صبح، ظهر و عصر بیاشامید.
  • به مدت ۱۰ روز ، روزی ۲ استکان عرق بادرنجبویه صبح و عصر میل کنید.
  • هر روز حدود ۵۰ گرم برگ و ساقه کرفس را میل کنید.
  • روزانه حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم انگور زرد و رسیده میل شود.
  • هر روز یک قاشق غذاخوری آویشن شیرازی را در یک لیوان آب جوش دم کرده بعد ۱۵ گرم زیره گرم زیره سیاه ساییده شده را در آن مخلوط و میل کنید.
  • ۱۵ گرم تخم یونجه را در ۳ لیوان آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید بعد از صافی گذرانده میل شود.
  • مقداری برگ شنبلیله را همراه با پرسیاوشان جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • روزانه ۳۰ گرم والک میل شود.
  • هر دو روز یک بار یک وعده آش آبغوره میل کنید.
  • هر روز ۵۰ گرم مرزه میل شود.
  • گل ریواس، گل بومادران، گل بابونه شیرازی، گل هماض، گل گاوزبان، ریشه ایرسا، ریشه شاه توت، بیخ هلیمون و مریم نخودی از هر کدام ۲ مثقال تهیه کنید سپس ریشه ها را نیم کوب کرده با بقیه داروها مخلوط و آن را ۱۰ قسمت کنید هر روز یک قسمت آن را جوشانده صبح ناشتا میل کنید.
  • ریشه شاه توت کاکنج و مغز ناخنک از هر کدام مثقال تهیه کرده، نیم کوب کنید و سپس قسمت کرده و هر روز یک قسمت از آن را جوشانده صبح ناشتا میل کنید.
  • مشک ترا مشیع، ریشه خطمی، گل خطمی، تخم کرفس، تخم شوید، بادرنجبویه، شاه تره، پوست هلیله زرد، رازیانه و پرسیاوش از هر کدام ۲ مثقال تهیه کرده نیم کوب کرده ۱۰ قسمت کنید و هر روز یک قسمت آن را جوشانده آب تمیز و صاف شده آن را صبح ناشتا میل کنید.
  • ریوند چینی ،رازیانه، گل سرخ، سناء، تخم شوید، تخم کرفس، ریشه خطمی ،پرسیاوشان، بادرنجبویه، بابونه شیرازی، آویشن شیرازی، افسنطین و کاکوتی از هر کدام ۲ مثقال تهیه کرده بعد از نیم کوب کردن آن را ۱۰ قسمت کنید و هر روز یک قسمت آن را جوشانده از صافی گذرانده آب صاف شده آن را صبح ناشتا میل کنید.
  • مشک ترامشیع بادیان و تخم کرفس از هر کدام یک مثقال هر روز جوشانده از صافی گذرانده مقداری نبات را در آب صاف شده آنها حل و میل کنید.
  • مقداری پنبه را در آب مقطر بهارنارنج خیس و شبها هنگام خواب استعمال کنید.
  • هر روز آب برگ آفتابگردان را به وسیله دستگاه آبمیوه گیری تهیه و به مقدار یک فنجان بیاشامید.
  • ۳۰ گرم برگ گزنه کبیر را در ۳ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه بجوشانید و بعد از صافی گذرانده، سه بار در روز بیاشامید.
  • ۲۰ گرم ریشه گزنه را در ۳ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده سه بار در روز میل کنید.
  • مقداری نخود را با کنجد که مخلوط آنها یک مشت شود جوشانده میل کنید
  • ۱۰ گرم مرزه را با سرکه و نمک میل کنید. .
  • ریشه مرطوب و تازه جعفری را در ۴ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • شب ها یک دانه مغز بادام تلخ را مانند شیاف استعمال کنید.
  • ۳ قاشق مرباخوری تخم هویج را در ۱/۵ لیوان آب جوش دم کرده در سه نوبت صبح، ظهر عصر) میل کنید.
  • روناس حناء مایه خمیر و تخم کرفس از هر کدام ۱۵ مثقال.
  • ۱۰ مثقال تخم ابهل را کوبیده و خمیر مایه را در میان یک لیوان سرکه شیره کشیده ممزوج کرده جای گرمی بگذارید تا کاملاً ترش شود بعد به مدت یک هفته به مرور میل کنید.
  • ۳۰ گرم ریشه گیاه گور را در ۴ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه بجوشانید بعد از صافی بگذرانید و به مرور میل کنید.
  • هر روز نیم گرم و شا میل شود.
  • ۱۰ گرم بادرنجبویه را در ۲ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • ۲۰ گرم گل و برگ برنجاسف را در ۴ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده بعد از هر وعده غذا نیم استکان بیاشامید.
  • هر روز ۱۰ گرم برگ بو را در ۴ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • ۳۰ گرم علف هزار چشم را در یک لیتر آب جوش دم کرده قبل از هر وعده غذا یک فنجان بیاشامید.
  • ۴۰ گرم گیاه مریم گلی را در ۴ لیوان آب به مدت سه دقیقه بجوشانید و بعد از صافی بگذرانید و هر روز در ۵ نوبت و در هر نوبت به مقدار یک فنجان بیاشامید.
  • سنبل الطیب را دم کرده، آب تمیز و صاف شده آن را بیاشامید.
  • یک چنگه سوسنبر را در ۴ لیوان آب جوشانده، از صافی گذرانده میل کنید.
  •  ۲۰ گرم گیاه سنبل ختایی را در ۴ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده بعد از هر وعده غذا یک فنجان میل کنید
  • ۱۵ گرم سداب را در ۳ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید. 
  • دو حبه سیر یا یک قاشق چای خوری پودر سیر را در ۱ پیاله ماست شیرین مخلوط و میل کنید.
  • ۲۰ گرم شاه پسند طبی را در ۴ لیوان آب جوش دم کرده از صافی گذرانده با عسل مخلوط وروزانه ۲ استکان در دو نوبت میل کنید.
  • بیست و پنج گرم پرسیاوشان را در ۴ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • دو قاشق تخم کتان را در ۳ لیوان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • ساقه و ریشه گیاه قره تاج را به مقدار کم جوشانده و بعد از صافی بگذرانید و میل کنید.
  • غدۀ زیر زمینی گل نگونسار را همراه با کتیرا آسیاب و به مقدار یک مثقال میل کنید.
  • ریشه چوبک را پودر کرده و به مقدار یک مثقال میل کنید.
  • ۵ گرم برگ عشقه را در ۴ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • علف هزار چشم را له و استعمال کنید.
  •  ساقه زیر زمینی سریش را بکوبید و میل کنید. 
  • ۲۰ گرم ریشه گیاه غافث را در ۴ لیوان آب جوشانده از صافی گذرانده به مرور در طول روز میل کنید.
  • پوست ریشه گیاه پنبه را جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • هر روز یک پیاز را همراه با غذای روزانه میل کنید.
  • ۳۰ گرم جعفری را در ۵۰ گرم آب جوشانده، از صافی گذرانده میل کنید.
  • یک قاشق غذاخوری بذر جعفری را در ۲ لیوان آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده هرگاه خواستید مقداری از آن را میل کنید. برگ و ساقه را جوشانده آب آن را میل سیرکنید.
  • مقداری گیاه سیرک تهیه کرده، سپس پخته آب آن را میل کنید.
  • ۵ گرم برگ درخت سرو کوهی را جوشانده و آب آن را میل کنید.
  • میوه سروکوهی را جوشانده، آب صاف شده آن را میل کنید.
  • مقداری صمغ درخت زیتون انگبین) (زیتون) تهیه و میل کنید.
  • برگ گلپر را جوشانده آب صاف شده آن را میل کنید.
  • روزانه یک گرم انجدان ساییده شده را میل کنید.
  • قنطوریون کبیر را دم کرده آب صاف کرده آن را میل کنید.
  • شنبلیله را پخته میل کنید.
  • با برگ صنوبر بخور کنید.
  • عصاره دانه مورد را تهیه و میل کنید.
  • ریشۀ گل اسبک را جوشانده، از صافی گذرانده، میل کنید.
  • با جوشانده ریشه زنجبیل شامی بخور کنید.
  • ریشه گل آفتاب گردان را بسیار نرم بکوبید و شبها هنگام خواب استعمال کنید.
  • مغز فندق هندی کوبیده شده را شبها هنگام خواب استعمال کنید.
  • هر بار پنج گرم برگ آلبالوی تلخ را جوشانده، از صافی گذرانده میل کنید.
  • روزانه حدود ۱۰ گرم پسته وحشی میل کنید.
  • مقداری رازیانه را همراه با گل گاو زبان دم کرده میل کنید.
  • گل اقحون کوچک را له و شبها هنگام خواب استعمال کنید.
  • یک قاشق گل افسنطین را در ۴ لیوان آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده از صافی گذرانده به مقدار سه فنجان از آن را در سه نوبت میل کنید.
  • مقداری آقطی را با بابونه مخلوط کرده جوشانده از صافی بگذرانید و میل کنید.
  • یک چنگۀ کوچک فرنجشمک را در ۳ لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده از صافی گذرانده آن را سه بار در روز میل کنید.
  • گل لبلاب را در ۴ لیوان آب به مدت ۱۰ دقیقه جوشانده از صافی گذرانده میل کنید.
  • یک چنگۀ کوچک اکلیل کوهی را در یک لیتر آب به مدت ۳ دقیقه جوشانده و ۱۵ دقیقه بگذارید دم بکشد بعد از صافی گذرانده روزانه به مقدار ۳ فنجان میل کنید.
  • اگر عدم قاعدگی به دلیل ضعیف اعصاب و کم خونی باشد یک هفته قبل از موعد عادت ماهانه هر روز ،صبح ظهر و شب ۵ گرم گل همیشه بهار را در یک استکان آب جوش دم کرده همراه شکر میل کنید.

بند آمدن قاعدگی

دختر و یا زن ممکن است در سیکل ماهانه قاعده نشود و یا قاعدگی اش نامنظم و در یک زمان خاص انجام نشود. این بند آمدن قاعدگی و یا بی نظمی در آن ممکن است اولیه و یا ثانویه باشد در نوع اولیه شخص از ابتدای بلوغ دچار این عارضه بوده است ولی در نوع ثانویه پس از مدتی داشتن قاعدگی منظم، پریود او بند آمده و یا دچار بی نظمی شده است. ناهنجاری مزبور ممکن است به علت یا علل زیر به وجود آید:
کم خونی عدم تعادل هورمونی نقایص مادرزادی در دستگاه تناسلی ،مهبل رحم، تخمدان) وجود تومور یا کیست، سوءتغذیه و رژیم غذایی سخت شدید ،بی اشتهایی روانی ،استرس و فشارهای روانی اختلالات روانی به ویژه افسردگی و اضطراب، نبودن سوراخ در پرده بکارت اعتیاد و بیماریهای جسمی مسدود شدن و یا تنگی دهانه رحم آسیب پذیری مخاط رحم، عوارض مهبل، عوارض ناشی از سقط های مداوم، نداشتن تخمک، نزدیک شدن و یا ورود به دوره یائسگی بارداری و گاهی به علت شیر دادن به فرزند افراد مبتلا باید برای بررسی دقیقتر به پزشک متخصص زنان مراجعه کنند تا عند الزوم اقدامات درمانی مناسب برای آنان انجام گیرد. هرگونه قصور و کوتاهی در درمان بی نظمی در قاعدگی و یا بند آمدن آن ممکن است آثار و عوارض سوئی را بر وضعیت جسمی روانی و رفتاری فرد برجای گذارد. بنابراین زن و شوهر هر دو باید برای رفع آن تلاش و همکاری کنند.

۸ راه بند آوردن خونریزی قاعدگی در طب سنتی - طبایع

نسخه های قاعده آور گیاهی

بادیان نیم کوب شده ۸ گرم تخم خیار و تخم خربزه از هر کدام ۶ گرم و مقداری عسل بادیان نیم کوب را در یک فنجان آب به مدت ۵ دقیقه جوشانده سپس آن را صاف کرده و تخم خیار، تخم خربزه را بکوبید بعد به آن افزوده و با عسل شیرین و سپس تناول شود. فلوس و تخک رازیانه از هر کدام ۲۰ گرم دانه کرچک و سرو کوهی از هر کدام ۵ گرم یک قاشق شربت خوری از مخلوط بالا را هر روز صبح میل کنید.

  • رازیانه سداب کوهی، فارا گوش و تخم کرفس از هر کدام ۲ گرم انجیر ۵ عدد میوه گل محمدی پنج عدد همۀ مواد را با عسل ترکیب کرده تا ۴۰ گرم شود سپس آنها را به مدت ۵ دقیقه با یکدیگر در یک لیوان آب جوشانده و به مدت سه روز روزی ۲ بار و هر مرتبه به مقدار یک قاشق سوپخوری میل شود بعد سه روز این عمل را متوقف و سپس سه روز دیگر این نسخه را تکرار کنید.
  • آب لپه پخته شده آب شنبلیله آب زنجبیل و آب تمرهندی همه را مخلوط کنید و آن را دو روز بنوشید.
  • یک مشت نخود خام و یک مشت کنجد را طبخ کرده و پس از صاف کردن آب آن میل شود بسیار موثر است.
  • ۲۰ گرم سعد کوفی را در نیم لیوان سرکه جوشانده و به تدریج در مدت ۳ تا ۴ روز تناول شود.
  • تخم شنبلیله و دانه کتان از هر کدام ۳۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده و روزی سه استکان ،صبح ظهر و عصر میل شود.
  • مریم نخودی و گل بومادران از هر کدام ۳۰ گرم آب جوشانده آنها در یک لیتر آب روزانه سه استکان توصیه میشود
  • ۵۰ گرم گز علفی ۱۰ گرم گل زرد، دو مثقال زرشک پلویی و ۴ مثقال زرشک سیاه دم کرده و تا سه روز در سه نوبت صبح ظهر و عصر میل کنید.
  • بسفایج گل گاوزبان و سنبل الطیب از هر کدام یک مثقال مصرف جوشانده آنها را صبح ناشتا میل کنند، توصیه می‌شود.
  • مشک ترامشیع ،تخم شوید، تخم کاسنی، ریشه کاسنی، شاه تره، تخم کرفس ،افسنطین، بابونه شیرازی، ریوند چینی و پوست هلیله زرد از هر کدام ۲ مثقال همه را پس از مخلوط کردن ده قسمت کنید و ۱۰ روز متوالی صبح ناشتا به صورت جوشانده میل شود.
  • ۲۰ گرم بابونه، ۱۰ گرم بومادران، ۱۰ گرم بادرنجبویه ۲۵ گرم سنا و ۵ گرم نعنا را مخلوط و پس از دم کردن به مرور در طول روز از آن میل شود.
  • ۰/۱ گرم سداب، ۰/۰۵ گرم صبر زرد، ۲۰/۱۰ گرم زعفران و ۰/۱۰ گرم افسنطین را پس از کوبیدن با هم مخلوط کرده به صورت قرص درآورده و سپس ۲ تا ۳ عدد آن را در ۲۴ ساعت به مدت ۴ تا ۵ میل کنید.
  • مرمکی و نعناع از هر کدام ۵ گرم ۱۰ گرم ابهل ۱۵ گرم سداب را به خوبی کوبیده با کمی صفرای گاو مخلوط و شبها به صورت شیاف مصرف کنید.
  • بادیان ،تخم ،کرفس ،انیسون، نعناع و مشک ترا مشیع از هر کدام ۱۰ گرم گیاهان را نیم کوب کرده و به مدت شش روز صبح و عصر جوشانده و تناول کنید.
  • ۲ مثقال بابونه، ۴ مثقال برگ عرعر، ۵ مثقال سداب و ۵ مثقال مویز را کوبیده و با صفرای گاو شیاف تهیه کرده و شبها هنگام خواب استعمال کنید.
  • انغوزه، مشک ترامشیع، سکبینج ،نعناع جاوشیر برگ سداب زیره سیاه و روناس از هر کدام ۵ گرم مورد ۲/۵ گرم و باقلای مصری ۱۵ گرم همه را خوب کوبیده با آب سداب قرص ساخته روزی ۶ عدد میل کنید.
  • تخم کرفس و تخم شنبلیله از هر کدام ۱۰ گرم انیسون ،زنیان، تخم شوید و روناس از هر کدام ۵ گرم پس از نیم کوب کردن آنها را چهار قسمت کرده هر قسمت را در دو لیوان آب جوشانده صبح و عصر میل کنید.
  • هر روز یک قاشق شربت خوری افسنطین را در یک استکان آب جوش دم کرده روزی ۳ بار با شکر میل کنید.
  • هر روز سه قاشق غذاخوری بادرنجبویه را در ۱/۵ لیوان آب جوش دم کرده روزی سه بار و هر بار یک فنجان با شکر میل کنید
  • یک هفته قبل از قاعدگی هر روز صبح ظهر شب، ۲/۵ گرم گل همیشه بهار را در یک لیوان آب جوش دم کرده و با شکر میل کنید.
  • ابهل ۵۰ گرم، افسنطین و مرمکی ساییده شده از هر کدام ۵ گرم افسنطین و ابهل را پس از جوشاندن صاف کرده سپس آن را با پودر مرمکی مخلوط و میل کنید.
  •  ۱۰ گرم ابهل کوبیده شده را در جوشانده نعناع خشک ریخته و با عسل میل کنید.
  • ۳۰ گرم گیاه سعد را در سرکه رقیق جوشانیده و ۳ تا ۴ روز متوالی میل کنید.
  •  خوردن ۷۰ گرم روغن زیتون با نیم لیتر آب گرم و بعد از آن خوردن دم کرده ۱۰ گرم آویشن در یک لیتر آب جوش به مرور در طول روز توصیه میشود.
  •  خوردن مخلوط ۸۶۰ میلی گرم از ریشه خربق سفید در روغن کنجد ۱۰ گرم گیاه خشک برنجاسف در یک لیتر آب،۴ گرم از آب برگ آناغورس با سرکه به عنوان قاعده آور توصیه شده اند.
  • شیاف ۲گرم برگ کوبیده گزنه با ۲ گرم مرمکی مخلوط ،شده همچنین شیاف بادام در مهبل مؤثر می باشد.
  • مقداری خیسانده لوبیا و کنجد و دم کرده ۴۵ مثقال ابهل ،روزانه ۱ تا ۳ استکان توصیه میشود.
  • ۲۰ تا ۶۰ گرم از گیاه تازه سیرک را در یک لیتر آب جوش دم کرده و بعد از هر غذا به میزان یک فنجان میل کنید مقداری تخم گلابی را کوبیده و در آب شیره آن را بگیرید و سپس میل کنید.
  • ۵ قاشق چای خوری پودر نرم زیره سبز همراه با کمی شکر توصیه می‌شود.
  • یک استکان عرق دارچین و یا یک قاشق مرباخوری روغن دارچین و یا یک قاشق چای خوری پودر دارچین روزی سه بار میل شود.
  • از میوه، ریشه، برگ، ساقه گیاه خارخسک و به طور جداگانه یا همراه با هم جوشانده ای تهیه و روزی چند استکان مصرف کنید.
  • خوردن ۴۰ گرم اشنان کوبیده شده و مقدار ۲ مثقال گل مرزه با سرکه و نمک مفید است.
  • شکر زرد همراه با زیره سیاه و گرد زردچوبه خشک مقدار ۵ گرم از عرق گل برگهای گل داوودی در شربت قند و یا اسانس آن و یا ۱۰ گرم از گلبرگهای یاس سفید به صورت جوشانده همچنین مقدار ۲۵ گرم از پودر برگ پونه و گرم از پودر گل آن توصیه می‌شود.
  • ۲۰ گرم برگ تازه پاپیتال را خرد کرده و در یک ظرف محتوی یک لیتر آب سرد ریخته چند ثانیه ،جوشانده سپس به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده و در طول روز ۵ بار و هر بار نیم فنجان از 3 آن نوشیده شود.
  • گل و یا تخم لادن را به میزان ۱۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده و پس از صاف کردن درون تشت ریخته نشستن خانمها در آن توصیه می‌گردد.
  • پنج گرم از رازیانه را که قبلاً کوبیده شده در یک لیوان آب جوش ریخته مدت نیم ساعت آن را دم کرده و پس از صاف کردن روزی سه بار هر بار یک فنجان تناول شود.
  • بیست گرم گل گندم کوبیده شده را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت نیم ساعت دم کرده و پس از صاف کردن روزی سه فنجان میل شود خوردن روزانه ۱۵ مثقال سیاهدانه و همچنین عدس پخته شده در سرکه به مدت چند روز متوالی مفید می‌باشد.
  • چنانچه مدتی غذای خود را با نانی که از آرد دانه های ارزن تهیه شده مصرف کنید اثر خوبی دارد همچنین چنانچه برگ و ساقه سیر را پخته و در آب آن بنشینند مفید است.
  • دو مثقال از پوست کنده شده از بالنگ به صورت جوشیده یا ضماد و همچنین خوردن کوبیده پیاز نرگس پخته با عسل مفید است.
  • مشک جاوشیر ،افسنطین ،سلیخه پونه و ترامشیع جمعاً ۵ گرم از آنها را جوشانده صبح و عصر میل کنید.
  • مرزنجوش ،نعناع ،بابونه سداب، مغز ناخنک آویشن ابهل از هر کدام به مقدار کافی تهیه و پس از جوشاندن و صاف کردن در آب آن بنشیند.
  • در یک فنجان ،آب یک قاشق غذاخوری از ریشه خرد شده سوسن زرد را ریخته و کمی بجوشانند و هر روز ۲ فنجان از آن را بنوشید
  • استفاده از شیاف پودر بادام و عسل همچنین خوردن خیسانده زنیان در آبلیمو توصیه می‌شود مقدار ۲ گرم زعفران را در یک لیتر آب جوش به مدت نیم ساعت دم کرده و این دم کرده را با شربت شیرین کنید و در طول روز چند فنجان از آن را میل شود.
  • دم کرده یا جوشانده ۱۵ الی ۲۰ گرم ریشه زیره کوهی در یک لیتر آب جوشانده ۲۰ گرم گلرنگ در یک لیتر آب و یا خیساندن در آب نیم گرم همچنین جوشانده ۲۰ تا ۵۰ گرم از برگ سرشاخه های جوان پرسیاوشان در یک لیتر آب توصیه می‌شود.
  • شیاف سنبل الطیب در مهبل و همچنین نشستن در آب دم کرده آن توصیه میشود.
  • دو قاشق مرباخوری بومادران در یک لیوان آب جوش ریخته و ۱۵ دقیقه بخیسانید و سه مرتبه در روز بخورید و چون تلخ است می‌توان با عسل یا لیمو ترش مخلوط کرد.
  • مقدار ۳/۵ گرم پودر برگ خشک گلپر یا ۲/۵ مثقال از پودر گل آن را چند روز متوالی میل کنید.
  • بیست گرم گل بابونه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده، سپس صاف شده آن را در ظرفی ریخته و به صورت نشستن در آن استفاده کنید.
  • آب دو قاشق مرباخوری سرشاخه گیاه فراسیون سفید را در یک فنجان آبجوش دم کرده و میل کنید.
  • خوردن ۴۰ قطره تنتور ریشه اسکوا با ۱۰۰ میلی لیتر آب روزی ۳ مرتبه توصیه می‌شود.
  • مقدار بیست گرم بابونه خشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت ۵ دقیقه آن را دم سپس با شکر یا قند آن را شیرین کرده و هر کنید.
  • سپس روز سه فنجان در فاصله غذاهای اصلی بنوشید. یک قاشق قهوه خوری میوه پیرو را در سه فنجان آبجوش به مدت ده دقیقه دم کرده و هر روز سه بار به مقدار یک فنجان میل کنید
  • چهل قطره از تنتور بلسان الما را ۲ بار در روز به مدت ۵ روز و یا یکی دو روز قبل ۳-۲ روز پس از عادت ماهیانه میل کنید.
  • جوشانده ۳۰ گرم گیاه خشک پروانش را در نیم لیتر آب در طول روز به مرور تناول کنید.
  • مقدار ۱۰۰ گرم برگ گیاه خشک زلف پیر رسمی را در یک لیتر آب بجوشانید و هر بار ۱۵ تا ۲۰ قطره از آن را تناول کنید.
  • سی گرم سرشاخه گیاه علف گربه (نپتا) را در یک لیتر آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده و روزی ۳-۲ فنجان میل کنید.
  • مصرف دم کرده بیست تا شصت گرم گیاه ک به صورت خشک شده و همچنین دم کرده بیست تا بیست و پنج گرم شاهتره در یک لیتر آب سیر توصیه می‌شود.
  • آب جوشانده پانزده تا گرم ریشه یا برگ سی تازه گیاه غافث در نیم لیتر آب به مقدار یک فنجان بین هر دو غذا در طی دو روز مصرف شود.
  • دم کرده یک گرم گیاه آسه در یک فنجان آب چند بار در روز تناول شود.
  • جوشانده پانزده گرم ریشه نیم کوب روناس در یک لیتر آب توصیه می‌شود.
  • مصرف دم کرده چهل گرم ریشه زنجبیل شامی در یک لیتر آب به مقدار یک فنجان در روز قبل از هر غذا توصیه می‌شود.
  • خوردن شیره تخم ،گلابی ۷۰ گرم روغن زیتون با نیم لیتر آب و دم کرده آویشن با عسل و فلفل مصرف مقادیر زیاد گلهای نوعی آفتاب پرست همچنین مصرف نوشابه کومبوچا نیز به عنوان قاعده آور مفید می‌باشند.
  • جوشانده برگ و پوست گواوا پس از زایمان خاصیت قاعده آوری دارد.

بسته بودن حیض چند ساله

اگر مدت زیادی است که حیض نمی‌شوید برای باز کردن آن باید ۱۰ گرم بابونه شیرازی، ۲۰ گرم برگ درخت عرعر و ۲۵ گرم سداب را نرم بسایید و ۲۰ گرم مویز را هم جداگانه بکوبید بعد داروهای ساییده شده را با مویزهای کوبیده شده مخلوط و شیافهایی به اندازه یک عدد بادام درست کنید و شبها داخل رحم بگذارید و بخوابید همچنین از داروهایی که برای سقط جنین مفید است استفاده کنید.

  • گیاهان زیر دارای خاصیت قاعده آور می‌باشند: نوشابه ،کومبوچا ،شاهتره گل آفتاب پرست صمغ درخت زیتون ،وحشی جوشانده ،ترب باقلای سنت اینیاس تره حشیشه الملوک ،گزنه قنطوریون زرآوند ،زیتون حنظل، ترتیزک، بلسان پنج ،انگشت ،لوبیا یونجه آویشن شیرازی، شنبلیله، سوسنبر سوسن ،زرد آفتاب گردان سعد کوفی داوودی ،پونه ،بومادران فرنجمشک، زیره سیاه، رازیانه ،خردل ،افسنطین نخود سبز، برنجاسف ،جاوشیر ،جنتیانا ،دارچین ،مرزنجوش ،مقل ،کرفس ) دیوخار ،آسه ،اسفند دار فلفل، جعفری، رزماری والک ،اقحوان شقایق نعمانی، سیاه دانه، شاه پسند طبی عرق بهار نارنج بادام تلخ، بنه، مشک ترامشیع ،گزنه ،آبغوره ریواس، تخم پنبه، غافث گل ،راعی ،یاسمن ،گشنیز ترخون، شیرین بیان پیاز ،دشتی ،کنجد ،گلرنگ سداب همیشه بهار چوبک ،سنامکی ،سیکلامن، ماش هندی، چوب چینی پرسیاوشان اگیر ،ترکی ،وشا، میوه کور، دانه ،مورد اسانس ،پاچولی صمغ انجدان عرعر بخور برگ ،صنوبر صمغ ،عشقه ،کلم، شب بو گواوا پیاز رسمی،اشنه هند ،بابری اکلیل الملک، لوبیا چشم بلبلی ،پاپایا جزر ،شیطانی بذر مشطراعی، علف،چشمه سرو ،تبری فاخره

بسته شدگی حیض در اثر سن زیاد

اگر در اثر سن زیاد حیض بسته شده است برای باز کردن آن مشک ترامشیع تخم شوید، تخم کرفس تخم ،کاسنی ریشه کاسنی شاهتره افسنطین بابونه ،شیرازی ریوند چینی و پوست هلیله زرد از هر کدام ۲۰ گرم و رازیانه ۵۰ گرم همه را نیم کوب و به بیست قسمت مساوی تقسیم کنید هر قسمت را صبح بجوشانید و آب آن را قبل از صبحانه ،بنوشید تفالهٔ آن را نیز دوباره بخیسانید و عصر همان روز بجوشانید و آبش را بنوشید.

  • مخلصه مریم ،نخودی پوست هلیله زرد گل ریواس نخود ،خام تخم شوید تخم شاهی کاکنج ریوند ،چینی رناس ،زنیان سیاهدانه رازیانه ،پرسیاوش ،تاج ،ریزی ،افسنطین آمله مقشر ،آویشن ،انیسون بومادران بادرنجوبه بابونه ،شیرازی تخم ،خطمی گل خطمی ریشۀ خطمی درمنه ،ترکی ،کنجد سنامکی، پودر شیرین بیان، ،شاهتره تخم ،هویج تخم جارو کلپوره، تخم کرفس گل ،محمدی مشک ترامشیع گل نیلوفر ناخنک هماض و ریشهٔ درخت توت از هر کدام ۱۵ ،گرم همه را مخلوط و نیم کوب کرده و به بیست قسمت مساوی تقسیم کنید هر قسمت را شب در آب جوش بخیسانید و صبح در همان آب آب صاف کرده آن را ناشتا بجوشانید، سپس بنوشید و تفاله آن را مجدداً بخیسانید و عصر همان روز بازهم بجوشانید و آب آن را مصرف کنید. همچنین ضمن مصرف کردن یکی از نسخه های فوق بهتر است هر روز هنگام ظهر یک قاشق شربت خوری رازیانه .بخورید آن را بجوشانید و آبش را بنوشید یا نرم بسایید و در دهان کفلمه کنید یا با آب سرد یا آب گرم و شکر مخلوط کنید و بخورید یا با شکر ساییده شده مخلوط کرده و به صورت قائوت بخورید یا با ماست و یا همراه با غذاهای دیگر مصرف (کنید و بعد از هر غذا نیز یک استکان نوشابه کومبوچا بنوشید.

رنجورشدگی از قاعدگی: اگر در اثر قاعدگی ماهانه یا قاعدگیهای زود به زود یا در اثر خونریزی زیاد از حد ضعیف و رنجور شده اید با عدس بو داده ساییده شده قائوت درست کنید و بعد از هر غذای روزانه مقداری از آن بخورید.

عوامل قطع قاعدگی

عوامل مختلفی ممکن است باعث تغییرات غیر عادی یا قطع قاعدگی شوند و در خانمهای بالغ و جوان که حامله نیستند ممکن است به علل مختلفی عادت ماهیانه قطع یا نامنظم شده و عقب بیفتد:

  1. تغییرات آب و هوا، تغییر محیط زندگی و عزیمت از یک کشور به کشوری دیگر و یا انتقال از شهری به شهر دیگر یا حتی به منطقه ای دیگر به خصوص در مورد خانمهای بسیار حساس و عصبی.
  2. ابتلا به بیماریهای دستگاه تولید مثل شامل عفونت اعضای تناسلی داخلی و یا خارجی به خصوص ابتلا به عفونت لوله های رحمی و تخمدان.
  3. ابتلا به کم خونی بدی تغذیه بدی مسکن یا نامناسب بودن ،آن کم شدن مقاومت بدن و ابتلا به بعضی بیماریهای عمومی به خصوص بیماری سل مالاریا و غیره.
  4. مواجهه با ناراحتیهای روحی از قبیل ترس ،نگرانی وقوع اتفاقات ،ناگوار شوک و هیجانات نامطلوب و به خصوص در مورد دخترهای جوان تشویش و نگرانی شدید از حامله شدن ممکن است باعث قطع قاعدگی و یا به تعویق افتادن آن گردد.

0 نظرات

ارسال نظرات