مصطکی و خواص درمانی آن

مصطکی را بهتر بشناسید

درختی است از خانواده درخت پسته به ارتفاع سه متر پرشاخه برگ‌های آن تخم مرغی دم گرد دارای دم برگی کوتاه با رنگی سبز تیره روی برگ براق پشت برگ مایل به خاکستری روشن گل‌های آن در اوایل به رنگ قرمز تبدیل می‌شود این درخت در فصل گرمای شدید از شاخه های آن به طور خودرو صمغی زرین تراوش می‌کند با رنگی زرد زرین در ابتدا کمی نرم چون کمی بماند سفت و سخت می‌گردد درخت مصطکی در کشورهای اروپایی و سوریه در اطراف شام می‌روید از درخت مصطکی به طور تقریبی چهل تا پنجاه کیلو صمغ به عمل می آید و به سایر کشورها صادر می‌گردد، صمغ مصطکی به طور طبیعی دانه است؛ دانه های آن اندکی معطر به اندازه یک ماش یا نخود کوچکتر است هنگامی که در دهان بگذارید نرم می‌شود بلکه معطر هم می‌گردد تا به اکنون در ایران این درخت دیده نشده است. 

خواص درمانی و روش مصرف

مصطکی طبیعت گرم و خشک دارد. 
قسمت مورد استفاده: صمغ 

  • گرفتگی گوش: اگر گوش شما دچار گرفتگی شده و یا کاملاً چفت شده؛ ده گرم مصطکی را با نصف فنجان آب و کمی روغن زیتون بجوشانید تا آب آن خشک شود بعداً یک قطره در گوش بچکانید گرفتگی آن باز می‌شود.
  • تقویت حافظه: اگر حافظه شما كم  شده دو  گرم  مصطکی دو گرم کندر را در دهان بجوئید حافظه شما را تقویت می کند.
  • تقویت قلب و اعصاب: چنانچه احساس ناراحتی از ناحیه قلب کردید دو گرم مصطکی را خوب بجویید نیم ساعت کمتر آن را فرو دهید باعث تقویت اعصاب و روان و قلب می‌شود.
  • سرفه: برای تسکین سرفه های خسته کننده دو گرم آن را با یک فنجان آب جوش دم کنید بعد میل شود باعث رفع سرفه می گردد.
  • بوی بد دهان: برای برطرف کردن بوی بد دهان دو گرم مصطکی پنج گرم مشک را دم کرده بعد از غذا میل گردد.
  • بی خوابی: چنانچه درگیر بی خوابی هستید دو گرم آن را با یک فنجان عرق بهار نارنج میل کنید مفید است.
  • سل: چنانچه در اثر سل دچار سرفه شده اید از دم کرده آن بهره بگیرید خلط را دفع می کند.
  • آرامبخش: قلب برای آرامش قلب دو گرم آن را در دهان بجوئید روی آن نصف استکان فنجان عرق نسترن میل کنید. 
  • .تورم پشت پاها: برای پائین آوردن ورم پشت پاها سه گرم مصطکی یک گرم مرمکی را با آب میل کنید روزی دو مرتبه ورم‌ها را پایین می آورد. 
برگرفته از کتاب نیم نگاهی به طب اسلامی و سنتی نوشته استاد عبدالعلی حسین پور

0 نظرات

ارسال نظرات