علت بیماری های پوست و مو
جذام
علت های جذام می تواند موارد زیر باشد:
- نزدیکی با زن حائض
- سخن گفتن زمان نزدیکی کردن
- نزدیک شدن به شخص جذامی
- فرزندی که در اول یا وسط یا آخر ماه نطفه اش منعقد شود.
زونا
بیماری زونا به زبان ساده همان آبله مرغان بزرگسالان است به این معنی که اگر ویروس آبله مرغان در انسان بالغ ظهور کند دیگر مانند کودکان تمام بدن دچار جوش و تاول نمی شود بلکه فقط در محدوده ای خاص بروز می کند و یک بیماری ویروسی است.
آبله مرغان
یک بیماری ویروسی بسیار حاد و مسری است که در دوران کودکی بیشتر شیوع دارد و با یک بار مبتلا شدن برای تمام عمر ایمنی دراز مدت ایجاد می شود و انتقال آن از طریق هوا، تماس با بیمار و عدم رعایت بهداشت می باشد و دوران اوج بیماری بین 14 تا16روز است.
کودکان مبتلا ابتدا علامتی از خودشان نشان نمی دهند و یا فقط دچار تب خفیف، سردرد و بی حالی می شوند و سپس تب و بی حالی و جوش های ریز فراگیر می شود و 4 تا 7 روز باقی می ماند و درجه تب بدن به 38 تا 40 می رسد و درمانش با بیماری زونا یکی است.
علت های مختلف دارد که شامل:
- حرارت و صفرا
- مواد افزودنی شیمیایی که در شامپو ها و صابون ها وجود دارد این مواد سمی است و ریشه مو را می سوزاند.
- پوست راه انتقال سم به خون است و این باعث سوزاندن ریشه مو می شود.
- کم خونی
- کمبود کلسیم
- غلظت خون
کچلی
بیماری قارچی عفونی بسیار سر سخت و مسری است که بیشتر در کودکان و تا قبل از بلوغ شایع می باشد ضایعات به صورت گرد و به رنگ سفید مایل به خاکستری است که گاهی همراه با خارش است.
آلوپسی
ریزش زودرس مو در بعضی افراد که بیشتر در صورت مشاهده می شود در طب قدیم داءالثعلب نامیده می شد (مشابه ریزش موی روباه در فصلی از سال)در این بیماری قسمتی از مو یا ریش به صورت سکه ای ریزش پیدا میکند و علتش سردی و خشکی موضعی یا رسوب رسوبات غلیظ در آن موضع است.
صدفک
این بیماری را در طب قدیم داءالصدف می نامیدند و علت آن را نیز طبق گفته حکما ناشی از تجمع سودا در ناحیه در گیر زیر پوست بیان شده است و در عصر حاضر به علت روش زندگی ماشینی و شیمیایی و صنعتی درحال شیوع است.
علت این بیماری به قرار زیر است:
ترک موجبات غلبه شدید مزاج، پیری، سستی و سردی و غم و... از عوامل آن می باشدچون غلبه این مواد موجب سفیدی و زردی و قهوه ای شدن موها می شود.
1.مثلاّغلبه شدید صفرا موها را زرد میکند.
2.غلبه شدید بلغم باعث سفیدی می شود و غلبه دم باعث سیاهی و تیرگی مو است.
3.سودا باعث خشکی و فرفری شدن مو می شود.
ناخن دارای بیماری های بسیار زیادی است از بیماری های موضعی تا مشکلات عصبی و روانی ما برخی از اختلالات را با علت آن به صورت بسیار مختصر بیان میکنیم:
1. خطوط روی ناخن. علت:کمبود آهن،نارسائی حاد کلیه، مسومیت بافلزات
2. ناخن گازانبری علت: کفش تنگ
3. خال روی ناخن علت: کمبود روی در بدن
4. رنگ پریدگی بستر ناخن علت: احتمال وجود کم خونی در شخص
5.خطوط عرضی روی ناخن علت: کمبود پروتئین، بیماری های حاد دیابت دار، سکته قلبی
6. لکه سیاه علت: مسمومیت مزمن، یبوست، بیماریهای پوستی
7. لکه های زرد علت: بیماری های ریوی یا پرده جنب
8. لکه های سفید علت: بیماری، تب شدید، کاهش کلسیم، سوتغذیه، ضربه
9. نداشتن هلال در ناخن علت: خستگی، کار زیاد
10. ضخیم شدن یا جدا شدن ناخن از بسترعلت: تماس زیاد با آب، استفاده زیاد از لوازمات آرایش بهداشتی، بلند نگه داشتن ناخن،عفونت قارچی،ضربه، بیماری پوستی،بیماری های خاص مانند دیابت یا تیروئید،برخورد با مواد قلیایی و طلا
11. پوسته شدن ناخنعلت: تماس با مواد قلیایی، کمبوداسید لینولئیک
12. حفره دار شدن ناخنعلت: اگزما، عفونت، ضربه،ایدز،آلوپسی، تومورها، پسوریازیس
13. شکنندگی ناخن علت: کمبود گوگرد، بیماری کلیوی و اختلال گردش خون، فقر آهن، تماس زیاد با آب، مصرف مواد بهداشتی وآرایشی، بیماری های عروقی، اختلال در غدد داخلی یا تماس زیاد با شوینده ها، کلر موجود در آب
14. قاشقی شدن ناخن.علت:کم خونی ناشی از فقر آهن، کفش تنگ و نامناسب، اختلالات ریوی مانند سل،هپاتیت مزمن و فعال اختلال در دستگاه گوارش سندرم گردنر، سوءتغذیه، ضربه،نقرس یا تماس با روغن موتور
15. قارچ ناخن علت: وجود رطوبت زیاد یا تماس زیاد با آب
16. خونریزی از ناخن علت: کمبود ویتامین سی
17. ناخن کم رشد و ضخیم و زرد علت: بیماری ریوی مانند سل و آسم و غیره و فقر کلسیم
18. قرمزی بیش ازحد ناخن علت: بیماری کلیوی
19 . شفافیت بیش از حد ناخن علت: پرکاری غدد تیروئید
20 کدر بودن ناخن علت: کم کاری بیش از حد غدد تیروئید
دمل
دمل بر اثر غلبه خون در بدن به وجود می آید اول قرمز می شود سپس کم کم مایل به کبود شده بعد چرکین می گردد بالا می آید، سرش هم بسته است و همه جای بدن را فرا میگیرد البته دمل باعث خروج عفونت از بدن است ولی وقتی طولانی مدت شود مضر است علت آن می تواند از چربی خون، غلظت خون، وجود عفونت در خون یا خون مسموم باشد گاهی هم مشکل از کبد است.
این خشکی غالبا به دو دلیل اتفاق می افتد یکی غلبه سودا و دیگری یبوست های طولانی مدت و برای درمان دائمی نیز باید این دوعامل برطرف شود.
برگرفته از کتاب علل الامراض نوشته استاد سید هادی فاطمی
0 نظرات