نشانه های غلبه اخلاط
نشانه های غلبه بلغم
بدنشان نرم و سرد و خیلی شل و ول است (سفیدی و نرمی بیش از حد بدن دارند)، غذایشان خیلی دیر هضم میشود، بعد از غذا دچار آروق ترش میشوند، عجیب میل به خواب دارند، در خواب و بعد از خواب آب دهانشان می ریزد - آب دهان رقیق و نیز آب بینی رقیق - کم حواسند - بیش از حد دفع ادرار دارند و فشار و حجم آن زیاد است - خیلی سست و بیحالند از بیرون رفتن ابا میکنند موی سرشان خیلی زودتر از حد معمول سفید میشود و دچار ریزش میشود دچار پیری زودرس میشوند - در خانمها پریود دردناک میشود و نیز عقب می افتد و اکثراً دختر زا هستند (محیط فوق العاده اسیدی است و اسپرمها را ضعیف می کند - دچار درد پشت و معده میشوند - دچار گردن درد و ناراحتی و درد زانو میشوند، دچار بیماریهای: نقرس - فلجی تدریجی - بیماری لک و پیس (برص) - بیماری رعشه - در چشم ایجاد لکه های سفید یا قهوه ای میشوند، دچار ضعف بینایی میشوند، دچار تنگی نفس میشوند، روده آنها دچار انگل می شود، دچار کرم کدو میشوند، دچار بیماریهایی میشوند که علتش معلوم نیست مانند: (رماتیسم مفصلی و ام اس و آلزایمر).
غذاهای مفید برای بلغمی مزاجها
گوشت شتر – گوسفند - کبوتر - سار - گنجشک سار - گنجشک - کوسه ماهی - کلیه میوه جات رسیده و شیرین - ادویه جات گرم و معطر هل ـ دارچین - زنجبيل - فلفل سیاه و سفید - زردچوبه - جوز هندی - دانه خردل - موسیر - چغندر . شلغم - هویچ - کلم قمری - ترب سیاه و سفید کلیه سبزیجات گرم ( نعناع - ریحان - جعفری - مرزه - تره - شوید) - نخود - گندم - لوبیا چیتی - لوبیا
غذاهای مضر برای بلغمی مزاجها
کلیه مواد لبنی - ترشیجات سرکه - شور - برنج سفید ـ عدس - سیب زمینی آب یخ - نوشابه - قهوه - نسکافه - میوه جات ترش و کال - نارنگی - کیوی . خیار پوست کنده - قارچ - ماش - جو - گوشت گاو و گوساله - گوشت سفید بجز بوقلمون - سس - رب - گوجه فرنگی غذاهای ساندویچی و فریز شده - شیرینی جات قنادی - آش رشته- ماکارانی
نشانه های غلبه سودا
اکثرا دچار خستگی و کوفتگی بدن هستند - پژمردگی روح و جسم دارند چشمها بی فروغند و گود رفته اند - بی نشاطند - افسردگی شدید ـ دچار یبوست حاد (هفته ای یکبار) و دچار خونریزی شدید میشوند - در موقع دفع ادرار دچار سوزش شدیدند ادرار (ادرار قطره ای)- حالت تهوع به رنگ سیاه دارند ـ دهان بسیار بدبو و تعفن آمیز - دچار تاریکی چشم میشوند - رنگ صورت بسیار تیره - دچار سوزش معده ـ افکار بسیار ناجور و درهم و برهم دارند از کاه کوه میسازند دچار خودکشی و اوهام میشوند - دچار کابوس و خوابهای وحشتناک میشوند- نفسهای تند میزنند و از خواب میپرند - در بدنشان لکه های سیاه ایجاد میشود - بیشتر دچار بیماری جزام (خوره میشوند - دچار زشتخویی و اخلاق تند میشوند) - دچار دلتنگی و بیقراری میشوند - دچار بیماری پوستی اگزمای شدید میشوند (پوست کاملاً خشک میشود و دچار خارش شدید میشود و ترک میخورد و دچار خونریزی میشود) - فوق العاده حرص می خورند - دچار بیماریهای روحی و روانی میشوند - سریع ناراحت می شوند و قهر میکنند
غذاهای مضر برای سوداوی مزاجها
بادمجان - غذاهای نمک دار و شور - ماهی دودی - خیار شور - نمک زیاد - گوشت گاو و گوساله - گوشت پیر(تیره) و بد (رنگ) - غذاهای مانده و بیات -
ماست - پنیر - شیرینی جات قنادی - قندهای مصنوعی - ترشیجات - سرکه - - سس - رب ـ غذاهای ساندویچی - آب یخ ـ مرغ - ماهی - برنج گوجه فرنگی سفيد - عدس - غذاهای سرخ کردنی و زودپز شده - تنقلات مصنوعی مانند: پفک - چیپس - شکلات - تخمه - بیسکویت - چای - نسکافه - قهوه - دوغ
غذاهای مفید برای سوداوی مزاجها
کلیه غذاهای گرمی بخش مانند گوشت گوسفند - شتر - کبوتر - گنجشک - سار - بوقلمون - خوردن برنج حتما با این مواد شوید - زیره - زعفران - بذرهای ملين - نعناع - ریحان - ترخون - مرزه - جعفری - انواع کلم و کرفس - عسل - توت - کشمش - خرما - انجير - هل ـ دارچین - زعفران - زنجبيل - طرز تهیه چای به لیمو یک قاشق غذاخوری برگ به لیمو در یک قوری به علاوه ۲ لیوان آب سرد، به همراه مقداری نبات خواص چای به لیمو طبیعت گرم، خواب آور، ،آرامبخش ضد ،میگرن ضد سردرد ضد تپش قلب تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.
غذاهای مضر برای صفراوی مزاجها
چای - قهوه - نسكافه - لبنيات - تخم مرغ - غذاهای فریز شده - غذاهای زودپز شده غذاهای سرخ شده سس و رب غذاهای چرب و پر حجم (ماکارونی - آش رشته... - غذاهای خام - ادویه جات تند - آب یخ - نوشیدن مایعات همراه یا بلافاصله بعد از غذا - شیرینیجات قنادی و مصنوعی مخصوصاً شیرینی تر (باعث انواع عفونتها میشود بخصوص در خانمها) ـ آجیل شور - گوشت قرمز - تنقلات چیپس - پفک - آدامس...) ـ بادمجان ـ موز ـ انواع ساندویچها - سس - سوسیس و کالباس برای از بین بردن غلبه صفرا، اولاً مواد غذایی گرم و خشک را نخورید و سرد و تر فراوان میل کنید و دوما بعد از غذاهایتان آبغوره یا سرکه بخورید یا اینکه رب انار را با آبغوره مخلوط و یک جوش کوچک روی گاز بدهید و در یخچال بگذارید و از آن هر شب چند قاشق یک ساعت قبل از خواب میل نمایید. در تابستان خاکشیر و همچنین ترکیب عرق کاسنی و شاتره به همراه یک قاشق مربا خوری اسفرزه را حتماً روزانه میل کنید و حجامت هم بکنید که حجامت بدن را خنک میکند هر سه ماه یکبار حجامت نمایید.
غذاهای مفید برای صفراوی مزاجها
میوه جات - کلیه مرکبات - شاتوت - سیب - گلابی - خیار - هلو - زرشک گوجه سبز - آلو بخارا - هندوانه - گرمک - کدو خورشتی - هویچ - روغن زیتون سوپ جو - کلیه میوه های تابستانی - سیزیجات گشنیز و اسفناج) لیمو ترش تازه - سیب زمینی بخار پز - قارچ - بامیه - پیاز - برگه هلو و زرد آلو - مغز بادام خام- برنج سفید - نخود فرنگی - کدو تنبل - عدس - ماش - جو دو سر ـ مخمر خام - برنج آب جو ـ ليمو عمانی - آب زرشک - بذرهای ملین مانند خاکشیر - ترشیجات طبیعی - کاهو - لپه - خاکشیر - بارهنگ - بذر فرنجمشک - ۷ مغز - کنجد نارگیل - خرما - شیره انگور و خرما
توصیه های طب سنتی جهت کنترل تولید صفرا
کیسه صفرا - زردابدان اندامی است که در سطح تحتانی کبد قرار دارد. این عضو از سه قسمت اصلی فوندوس یا قعر ،کیسه تنه و اینفاندیبولوم تشکیل شده است. وظیفه این کیسه نگهداری مایع زرد رنگ صفرا (BILE) است. این مایع به هنگام ورود مواد غذایی به معده از کبد ترشح میشود و سپس از طریق مجرایی به کیسه صفرا انتقال می.یابد صفرا از طریق مجرای صفراوی مشترک به روده کوچک ریخته میشود کار این مایع ایجاد امولسیون پایدار روی چربی های غذاست که در دوازدهه انجام میگیرد گاهی اوقات انسان به سنگ کیسه صفرا مبتلا میشود که در صورت وخامت بیماری تحت عمل جراحی قرار میگیرد. هنگام جراحی معمولاً پزشک معالج کیسه صفرا را از بدن خارج میکند. در این صورت پس از گذشت مدتی مجرای صفرا گشاد میشود و کار کیسه صفرا را انجام میدهد.
امام رضا (علیه السلام درباره کاهش صفرا میفرمایند هرکس میخواهد که صفرا را از بین ببرد چیزهای خنک و نرم بخورد بدنش را استراحت دهد، از ایستادن زیاد بپرهیزد و به شخصی که دوستش دارد زیاد بنگرد.
نشانه های غلبه خون
سنگینی سر - دچار دهان دره و خمیازه میشوند - اکثراً چرت میزنند - دچار کندی حواسند - بدنشان دچار خارش میشود - پیشانی و پایین گردنشان دچارجوشهای ریز و زیر پوستی میشود دچار کسالت و خمودگی اند - تند خو و شتابزده و عجولند
غذاهای مضر برای دموی مزاج
سرخ کردنی و غذاهای چرب - غذاهای پر حجم - شیرینی جات قنادی و مصنوعی - پرخوری - ادویه جات تند - غذاهای شور - گوشت زیاد - کره و خامه زیاد - غذاهای نشاسته ای - آب یخ - دوغ و نوشابه و ماست و ترشی ـ تخم مرغ ترشیجات سرکه چون باعث افزایش اشتها میگردد.
غذاهای مفید برای دموی مزاجها
نوشیدن روزی ۶ لیوان آب باعث کاهش فشارخون و داشتن اعصابی آرام می گردد به صورت ۳ جرعه نیم ساعت قبل از غذا و دو و نیم ساعت بعد از غذا - زرشک - کاهو - خيار - ميوه جات (به خصوص هلو)- سبزيجات - سوپ جو - لیمو ترش تازه - سالاد فصل - روغن زيتون - حبوبات و غلات(ماش - عدس لوبيا - نخود و.....) - بذرهای ملین مانند خاکشیر - اسفرزه - بارهنگ ـ تخم شربتی به دانه - تخم ریحان - بالنگو - عسل کم ـ آلوچه ـ آلو بخارا ـ خوردن روزی 2لیوان آب زرشک تا 3لیوان بدون نمک برای افراد دموی مزاج بسیار خوب است آب انار هم بسیار برای این طبع مفید است.
0 نظرات