Agate
جهان به کام تو دارد خدای عَزّوجَل بود مسـاعد تو ذوالجـلال والاکـرام
یا ذوالجلال و الاکرام
این عبارت به دو صفات جلال (تنزیهی) و جمال (تکریمی) خدا دلالت دارد. در تفسیر نمونه آمده است: ذوالجلال از صفاتى خبر مىدهد که خداوند«اجل» و برتر از آن است (صفات سلبیه) و «اکرام» به صفاتى اشاره مىکند که حسن و ارزش چیزى را ظاهر مىسازد و آن صفات ثبوتیه خداوند مانند علم و قدرت و حیات او است.
در ترجمۀ المیزان هم آمده است: ذُوالْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ در معناى کلمه«جلال» چیزى از معناى اعتلا و اظهار رفعت خوابیده، البته رفعت و اعتلاى معنوى در نتیجه جلالت با صفاتى که در آن بویى از دفع و منع هست، سر و کار و تناسب دارد، مانند صفت علو، تعالى، عظمت، کبریاء، تکبر، احاطه، عزت و غلبه.
وقتى همۀ این معانى در کلمۀ جلال خوابیده، باید دید براى کلمۀ اکرام چه باقى مىماند؟ براى این کلمه از میان صفات، آن صفاتى باقى مىماند که بویى از بهاء و حسن مىدهد، بهاء و حسنى که دیگران را واله و مجذوب مىکند، مانند صفات علم، قدرت، حیات، رحمت، جود، جمال، حسن و از این قبیل صفات که مجموع آنها را صفات جمال مىگویند، هم چنان که دسته اول را صفات جلال مىنامند. اسماى خدایى را به این دو قسمت تقسیم نموده، هر یک از آنها که بویى از اعتلا و رفعت دارد، صفت جلال، هر یک که بویى از حسن و جاذبیت دارد، صفات جمال مىنامند.
بنابراین کلمۀ ذُوالْجَلالِ وَ الْإِکْرامِ نامى از اسماى حسناى خدا است که به مفهوم خود تمامى اسماى جلال و اسماى جمال خدا را در بر مىگیرد. مسماى به این نام در حقیقت ذات مقدسه خدایى است و بنا بر بعض نظرها این اسم، اسم اعظم خداست.
در روایتی از رسول خدا وارد شده است که: به «یا ذا الجلال و الاکرام» پناه ببرید.
خواص
- اگر کسی میخواهد رفع گرفتاری دشوارش برطرف گردد، روزی در سجده 21 مرتبه «یا ذوالجلال و الاکرام» را بگوید.
- برای پیدا کردن بزرگی و حشمت در بین مردم و استجابت دعا، بر ذکر «یا ذوالجلال و الاکرام» به تعداد 9 مرتبه در روز مداومت نمایید.
- هر كه خواهد مستجاب الدّعوه شود، هر روز 66 مرتبه اين اسم را بگويد و در آخر اين دعا را بخواند: «اِسْتَجِبْ دَعَواتي كُلّها يا ذَالجَلالِ وَ اْلاِكْرام»، همۀ دعاهاي او مستجاب گردد.
- به جهت رفع گرفتاریهای دشوار که در آن درمانده شدهاند، 21 مرتبه گفتن ذکر «یا ذَاالجلال و الاکرام» نافع است.
0 نظرات