پیکسل

pixel

پیکسل چیست؟

پیکسل سوزنی در واقع نوعی بج سینه است. پیکسل در ایران به این نام مشهور است و در خارج از ایران به نام button یا همان دکمه آن را می‌شناسند. حتی دستگاهی که پیکسل به وسیلۀ آن تولید می‌شود را تحت عنوان پیکسل زن می‌شناسیم؛ این در حالی است که خارجی‌ها از آن تحت عنوان دکمه‌ساز یا button maker یاد می‌کنند.

فرق پیکسل و بج سینه را می‌توان در رنگی و چاپی بودن پیکسل دانست. تفاوت بج سینه و پیکسل را می‌توان در شکل و اندازه ثابت و محدود پیکسل دانست. هرچند که هر دوی اینها یعنی بج و پیکسل، هدف یکسانی دارند اما بج سینه از انعطاف بیشتری در تولید به شکل دلخواه مشتری برخوردار است. این را هم بگوییم که بج سینه دارای محدودیت‌هایی در چاپ رنگی می‌باشد و اصلاً با قابلیت چاپ پذیر بودن پیکسل قابل مقایسه نیست.

پیکسل‌ها عموماً به شکل پیکسل گرد یا پیکسل دایره‌ای شناخته شده هستند، اما پیکسل‌های مربعی و مستطیلی هم وجود دارند. پیکسل مستطیل و پیکسل مربع، هرگز به محبوبیت شکل رایج پیکسل دایره نیست.

پیکسل برای طیف سنی نوجوانان دارای محبوبیت خاصی می‌باشد؛ زیرا علاوه بر کاربست به عنوان جایگزین بج سینه از پیکسل روی کفش، آستین لباس و کوله‌پشتی نیز استفاده می‌کنند.

قیمت پیکسل ارزان است و همین ارزان بودن پیکسل سبب شده تا گاهی به عنوان پیکسل هواداری در لیست اقلام هواداری جای بگیرد. با نصب تصویر بازیگران و بازیکنان یا لوگوی تیم‌ها روی سینه، می‌توان تعلق خاطر به گروه یا فردی خاص را ابراز کرد.

اکثر افراد جامعه سعی در نمایش تفکرات خود دارند؛ مثلا لباس و پوششی را انتخاب می‌کنند که بیانگر تفکر، عقاید و علایق آنها است. این تفکرات و علایق را به شکل نماد، جمله و یا تصویری مفهومی در ظاهر خود به نمایش می‌گذارند.

برای نمایش علایق افراد در زمینه‌های مختلف می‌توان از پیکسل استفاده کرد. این محصول از در دسترس‌ترین و مناسب‌ترین ابزار برای بیان عقاید و علایق یک فرد است.

نمادهای چاپ شده روی پیکسل‌ها می‌تواند مفاهیم زیادی نظیر عشق، ترس، امید و ناامیدی و برندی خاص و حتی طرفداری از سبک یا شخصیت خاصی را نشان دهند. پیکسل باعث می‌شود تا شما بدون کوچک‌ترین کلمه‌ای علایق و عقاید خود را به دیگران معرفی کنید.

در دنیای کنونی نمادها نقش مهمی در انتقال تفکر افراد جامعه دارند. با استفاده از نمادها می‌توان فرهنگ‌ها و سبک زندگی‌های مختلف را به جامعه نشان داد. هر تفکری می‌تواند نمادهای خاص خودش را داشته باشد و با اشکال مختلف نشان داده شود. به طور کلی نمادها زبان جامعه امروز است؛ به طوری که همۀ برندهای برتر دنیا سعی در بولد کردن و به نمایش گذاشتن نمادهای خود هستند.

لوگوهای تبلیغاتی معرف شرکت‌های بزرگ هستند. با اینکه پیکسل و بج سینه هر دو کاربرد مشابهی دارند اما بج سینه از انعطاف بیشتری در تولید به شکل دلخواه، برخوردار است. در حالی که قابلیت چاپ رنگی در پیکسل، بسیار بهتر می‌باشد. بنابراین می‌توان گفت در صورتی که می‌خواهید عکس مورد نظر خود (به خصوص عکس رنگی) را به عنوان شیئی تزئینی چاپ کنید، استفاده از پیکسل گزینه مناسب‌تری است.

شاید در نگاه اول کاربرد پیکسل به عنوان شیئی فقط تزیینی باشد اما این تنها کاربرد آن محسوب نمی‌شود، به عنوان مثال شما می‌توانید از پیکسل برای تبلیغ برند یا لوگو، عقیده و... استفاده کنید یا طرفداری خود از شخص یا گروهی و... را نشان دهید؛ همچنین با استفاده از پیکسل مذهبی یا پیکسلی که متن اخلاقی یا آموزنده‌ای بر روی آن چاپ شده باشد، می‌توانید بدون سخن گفتن به امر به معروف و نهی از منکر بپردازید.

 

پیکسل از 4 جزء تشکیل می‌شود: 1- صفحۀ رویه که تصویر روی آن قرار می‌گیرد؛ 2- طرح چاپ شده که به اندازۀ ابعاد صفحۀ رویه است و به صورت دایره‌ای برش خورده است؛ 3- سلفون شفاف که بر روی تصویر قرار می‌گیرد. 4- قسمت پشتی دستگاه که مدل‌های مختلفی دارد (مدل سنجاقی برای زدن به لباس، کیف و هر چیزی که سوزن از آن رد شود؛ مدل آهنربایی یا مگنتی برای زدن روی تختۀ وایت برد؛ مدل جاکلیدی که دقیقاً به شکل یک جاکلیدی اما با طرح دلخواه و مناسب برای تبلیغات است).

تاریخچۀ پیکسل

شاید تا به حال به این فکر نکرده باشید که از چه تاریخی پیکسل‌ها اختراع شده‌اند. تا حالا کمتر جایی از گذشتۀ پیکسل‌ها حرفی زده است. اولین بار از پیکسل‌ها در زمان افتتاح اولین مراسم ریاست جمهوری ایالات متحده در سال 1789 استفاده شده است. زمانی که طرفداران جورج واشنگتن برای اولین بار از پیکسل‌هایی با یک شعار طرفداری از جورج واشنگتن استفاده کردند. این پیکسل‌ها را به لبۀ کت و یا به عنوان آویز استفاده می‌کردند. اولین پیکسل‌های کمپینی نیز در مبارزات انتخاباتی با عکس‌های ساخته شده از آبراهام لینکلن در سال 1860 استفاده می‌شده است.

بنجامین اس.وایتهد نخستین نوآوری را در طراحی پیکسل در سال 1893 با قرار دادن یک ورق شفاف ساخته شده از سلولوئید بر روی یک عکس برای محافظت تصویر از خراش و سایش، اختراع کرد و همین آقای وایتهد به همراه جناب هاگ در تاریخ 21 جولای 1896 یک پین فلزی به پشت پیکسل گذاشتند. تغییرات جزیی دیگر نیز در سال‌های بعد به وسیلۀ افراد دیگر صورت گرفت.

اوایل تولیدات انبوه پیکسل‌ها در سال 1898 با چاپ شخصیت کارتونی محبوب The Yellow Kid به همراه یک عدد آدامس به کودکان عرضه می‌شد و به همین منوال در این قطعۀ به ظاهر کم اهمیت تغییراتی پیدا شد. این دایرۀ خاص به  pinback buttonsمعروف است و ما فارسی زبان‌ها به آن پیکسل یا وصله یا دکمه می‌گوییم.

مواد خام پیکسل

دستگاه‌های ساخت پیکسل عموماً از کشور چین وارد ایران می‌شوند و تا به الان در ایران ساخته نشده‌اند. این دستگاه چاپ پیکسل یا به عبارت درست‌تر دستگاه پرس پیکسل کلاً دو نوع دارد: دستگاه پیکسل زن ریلی و دستگاه پیکسل زن چرخشی. منظور از چرخشی و یا ریلی مدل حرکت قالب‌ها روی دستگاه است. در دستگاه ریلی قالب به صورت ریلی حرکت می‌کند و در دستگاه‌های چرخشی قالب به صورت چرخشی حرکت می‌کند.

طبق تجربه حرکت قالب به صورت چرخشی کمی راحت‌تر و سریع‌تر است که باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود. از طرف دیگر برخی دستگاه‌های چرخشی علاوه بر قالب دایره امکان نصب قالب‌های دیگر مانند مربع و مستطیل را نیز دارند.

اندازه‌ها و اشکال پیکسل

پیکسل سوزنی ابعاد و انواع مختلفی دارد؛ چه از نظر ظاهری که اندازه‌های کوچک و بزرگ و گاهی مربع و مستطیل دارد که البته مثل پیکسل دایره‌ای محبوب نیستند و چه از نظر محتوایی که از تصاویر فانتزی، نوستالژیک، مذهبی و تایپوگرافی تشکیل شده است! با وجود اینکه پیکسل‌ها کابرهای زیاد و مهم دارند، اما این محصول بسیار با صرفه بوده و همچنین در کمتر از چند دقیقه ساخته می‌شود.

تبلیغ بدون هزینه

از پیکسل برای اهداف تبلیغاتی مثل برندها، فروشگاه‌ها و فن پیج‌ها استفاده می‌شود. شرکت‌های تجاری، فرهنگی و هنری با اهدای پیکسل لوگوی خود به مراجعین و هواداران خود علاوه بر معرفی بهتر خود به مشتریان؛ به صورت غیر مستقیم مشتریان خود را مبلغ خود می‌کنند؛ زیرا هر مشتری با استفاده پیکسل و وصل کردن آن به لباس، کیف و کولۀ خود یک مبلغ بدون هزینه برای شرکت‌هاست!

کاربر پیکسل سوزنی

این محصول برای کودکان بسیار جذاب است. تصور کنید که تصویر تمام شخصیت‌های کارتنی مورد علاقه کودک شما روی کیف مدرسه او باشد یا برای تشویق به کارهای خوب، آنها را هدیه بگیرد. بسیار برای آنها خوشحال کننده است.

کاربرد دیگر پیکسل به عنوان گیفت و هدیه در مراسمات و همایش‌ها و نمایشگاه‌های بزرگ است که معمولاً با بررسی علایق عموم جامعه تعدادی تصویر با مفاهیم مهم روز تولید می‌کنند و به افراد هدیه می‌دهند که علاوه بر جلب رضایت مشتریان، برند خود را در ذهن آنان نهادینه می‌کنند تا روزها و یا سال‌ها بعد، اگر این افراد به محصولات آنها نیاز داشتند اولین برند که به ذهشان می‌رسد نام آنها باشد.

در استارت اپ‌ها و گروه‌های مردمی و در بین جوانان پیکسل‌ها کاربرد بیشتری دارند. البته نباید فراموش کرد که پیکسل‌ها بر خلاف بج‌ها می‌توانند به عنوان یک هدیۀ هنری یا یک وسیلۀ هنری و زیبا مورد استفاده قرار بگیرند. شما می‌توانید عکس عزیزانتان یا افراد مورد علاقه‌تان و یا بخشی از یک شعر دوست داشتنی و جملات زیبا را در قالب یک پیکسل چاپ کنید و بر روی لباس یا کیف یا روسری و یا دکور وسایل شخصی و یا حتی روی یخچال نصب کنید.

آموزش ساخت پیکسل با در نوشابه

اگر نمی‌توانید پیکسلی که دوست دارید را در بازار پیدا کنید یا می‌خواهید پیکسل اختصاصی برای خودتان درست کنید، به روش زیر عمل کنید.

در این روش ساده و سه مرحله‎ای می‎توانید هر تصویری را تبدیل به پیکسل کنید و آن را هر طور خواستید تزیین نمایید.

در این ساختنی در نوشابه پایۀ هر پیکسل است، رزین هم تصویر را داخل در نوشابه نگه می‌دارد و با سنجاقی که پشت آن می‌چسبانیم به لباس وصل می‌شود.

 

 

وسایل و ابزار مورد نیاز :

  • در نوشابه
  • رزین ریخته‌گری
  • سنجاق قفلی
  • کاغذ پرینتر
  • فنجان بدرد نخور و چوب بستنی

ابزار مورد نیاز :

  • لحیم
  • کاغذ سنباده
  • قیچی
  • کامیپوتر و پرینتر

 

1. در نوشابه برای ساخت پیکسل

کمی طول می‌کشد تا به اندازه‌ای که می‌خواهید در جمع کنید. بعد از اینکه در نوشابه‌ها را جمع کردید، آنها را در مخلوط آب گرم و شوینده بریزید و یک شب صبر کنید. سپس آنها را تمیز کنید و بشویید و صبر کنید تا خشک شوند.

برای ساخت پیکسل فقط از درهایی استفاده کنید که سالم هستند و شکلشان را از دست نداده‌اند. اگر شکل در نوشابه را دوست ندارید، می‎توانید آن را تغییر بدهید. البته تا جایی که فضای کافی برای چسباندن تصویر و ریختن رزین باقی بماند.

2. آماده کردن تصاویر برای ساخت پیکسل

ابتدا باید تصاویری که می‌خواهید پیکسل‌های آن را بسازید، انتخاب کنید و سپس اندازه آنها را با یک نرم افزار ویرایش تصویر رایگان تنظیم کنید. همۀ تصاویر را روی یک کاغذ پرینت کنید. در نرم افزار ویرایش تصویر یک صفحه جدید باز کنید و ابعاد آن را به اندازه کاغذ پرینتر (A4) تنظیم کنید. قطر داخلی در نوشابه 25 میلیمتر است (البته خودتان باید قطر در نوشابه را اندازه بگیرید) حالا یک الگوی ساده از دایره‌هایی با همین قطر روی کاغذ بیندازید. با احتساب حاشیۀ پرینت می‌توانید 11 ردیف هشت‌تایی دایره روی کاغذ بیندازید. هر کدام از تصاویر را داخل یکی از دایره‌ها کپی کنید و کاغذ را برای پرینت آماده کنید. بعد از پرینت رنگی تصاویر، دایره‌ها را ببرید. حالا می‌توانید هر کدام از تصاویر را داخل یکی از درها بگذارید.

3. اضافه کردن زرین برای ساخت پیکسل

رزین را داخل درهای بطری بریزید. رزین اپوکسی یک محصول صنعتی است و کاربردهای خانگی زیادی ندارد. به همین خاطر ممکن است پیدا کردن آن کمی‌سخت باشد. البته رزین جایگزین‌های مختلفی دارد که شاید ظاهرشان به اندازه رزین اپوکسی خوب نباشد، اما کیفیتشان کاملاً راضی‌کننده است.

چسب‌های اپوکسی دوقلو که با برندهای مختلف تولید می‌شوند، کاملاً شفاف هستند و جایگزین خوبی برای رزین اپوکسی _ بویژه در ساخت زیورآلات _ هستند، البته با کمی زحمت می‌توانید رزین ریخته‌گری را پیدا کنید و از آن در ساختنی‌های مختلف استفاده کنید. این رزین واقعاً چیز به درد بخوری است!

برای استفاده از رزین و هاردنر باید از دستورالعمل روی آن استفاده کنید. معمولاً باید بطری آنها را برای چند دقیقه داخل آب گرم بگذارید.

سپس از هر دو بطری به یک اندازه داخل فنجان بریزید (دقت کنید رزین و هاردنر باید دقیقاً برابر باشند؛ این کار را چشمی انجام ندهید).

بعد از اینکه مواد را داخل فنجان ریختید، دو دقیقه با چوب بستنی آن را هم بزنید. دقت کنید که به هیچ کجای فنجان یا چوب بستنی رزین یا هاردنر نمالیده باشد. بافت رزین بای کاملاً یکدست باشد. حالا رزین را داخل یک فنجان تمیز بریزید و برای دو دقیقه دیگر هم بزنید. بعد از دو دقیقه هم زدن، رزین آماده است. به محض اینکه رزین آماده شد، از آن استفاده کنید چون واکنش شیمیایی آغاز شده و رزین شروع به سفت شدن خواهد کرد.

رزین را با دقت روی درهایی بریزید که تصاویر را کف آنها گذاشته‌اید. فقط نیمی از هر در را با رزین پر کنید. بعد از اینکه رزین را ریختید، یک چوب تمیز بردارید و اگر کاغذ بالا آمده آن را به کف در نوشابه بچسبانید. یک شب صبر کنید تا رزین سفت شود.

4. سنجاق را اضافه کنید

بعد از اینکه رزین کاملاً خشک شد، وقت چسباندن سنجاق‌هاست.

حتماً این کار را بعد از خشک شدن رزین انجام بدهید، چون باید در نوشابه را برگردانید و روی یک سطح صاف بگذارید.

با سنباده پشت در نوشابه را سنباده بزنید. آن‌قدر فلز را سنباده بزنید تا لوگوی پشت آن کاملاً پاک شود. به این ترتیب مطمئن می‌شوید سطح کافی برای لحیم کردن سنجاق وجود دارد.

لازم نیست کاملاً پشت در نوشابه را سنباده بزنید؛ یک نوار به اندازه‌ای که بتواند سنجاق را روی آن لحیم کرد، کافی است.

حالا می‌توانید سنجاق را به پشت در نوشابه لحیم کنید. اگر هویه ندارید، می‌توانید از روش‌های دیگر برای چسباندن سنجاق استفاده کنید.

پیکسل‌های اختصاصی‌تان آماده هستند.

افراد علاقمند و مشتاق به استفاده از «پیکسل» در طرح‌های مختلف می‌توانند به لینک زیر مراجعه نمایند.

 

 

برچسب ها:

0 نظرات

ارسال نظرات