زیارت امام حسین علیه السلام در روز اربعین
فلسفه و تاریخچه زیارت اربعین و پیاده روی به قصد رسیدن به حرم سیدالشهدا امام حسین علیه السلام
تعداد اخبار
6خبرهای مرتبط
فلسفه و تاریخچه زیارت اربعین و پیاده روی به قصد رسیدن به حرم سیدالشهدا امام حسین علیه السلام
واقعه غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام(ص) هنگام بازگشت از حجة الوداع در ۱۸ ذیالحجه سال دهم قمری در غدیر خم، امام علی(ع) را جانشین خود معرفی کرد. حاضران در آن واقعه که بزرگان صحابه نیز در میانشان بودند، با امام علی(ع) بیعت کردند. این معرفی بنا به دستور خدا در آیه تبلیغ بود. این آیه به پیامبر(ص) دستور میداد آنچه خداوند بر او نازل کرده، ابلاغ کند و اگر این کار را نکند، رسالتش را انجام نداده است. پس از واقعه غدیر آیه اکمال نازل شد که میگفت: «امروز دین شما را کامل نمودم و نعمت خود را بر شما تمام کردم و دین اسلام را برای شما پسندیدم.» معصومان به حدیث غدیر استناد کردهاند و شاعران بسیاری از دوران امام علی(ع) درباره آن شعر سرودهاند. از مهمترین آثار درباره این واقعه، کتاب الغدیر از علامه امینی است. پیامبر(ص) و دیگر معصومان این روز را عید خواندهاند و مسلمانان، بهویژه شیعیان این روز را جشن میگیرند.
علی بن ابیطالب(ع)، امام اول مذهب شیعه است. وی پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بودند.
علی بن ابیطالب(ع) مشهور به امام علی و امیرالمؤمنین، امام اول همهٔ مذاهب شیعه، صحابی، راوی، کاتب وحی و چهارمین خلیفه از خلفای راشدین نزد اهل سنت است. وی همچنین پسرعمو و داماد پیامبر اکرم(ص)، همسر حضرت فاطمه(س)، پدر و جدِّ یازده امام شیعه است. پدر او ابوطالب و مادرش فاطمه بنت اسد بودند.
علی حبه جنة قسیم النار والجنة وصی المصطفی حقا إمام الانس والجنة (مدینه المعاجز علامه بحرانی ج 1 ص 260 ) حب علی بن ابیطالب سپر از آتش است و او تقسیم کننده جهنم و بهشت است و او جانشین و وصی به حق حضرت محمد مصطفی (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) است و او پیشوای جن و انس است.
حدیث غدیر بخشی از خطبه غدیر است که در آن، پیامبر(ص) فرموده است: « مَنْ کُنْتُ مَولاهُ فَهذا عَلِی مَولاهُ هرکس من مولای اویم، علی (ع) مولای اوست». این بخش از خطبه را بیش از ۱۱۰ نفر از صحابه و ۸۴ نفر از تابعین به صورت متواتر نقل کردهاند. این خطبه از قویترین دلایل ولایت امیرالمومنین بعد از پیامبر اسلام است.