درمان دیابت از منظر طب سنتی

رژیم غذایی در افراد دیابتی

روش طب سنتی برای درمان بیماری دیابت

نسخ درمانی در این مجله با نظر اساتید محترم طب، دکتر حسین خیراندیش، دکتر روازاده و استاد جمشید خدادادی می باشد.

  1. عدم استفاده از مواد غذایی مضر شامل: چای، قهوه، نسکافه، سرخ کردنی‌ها، قند و شکر، شیرینی جات قنادی و مصنوعی غذاهای فریزر شده، غذاهای با زودپز پخته شده غذاهای چرب و پرحجم سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده پیتزا و غذاهای ساندویچی ادویه جات تند نوشابه های گازدار، سس و رب مخلوط ماست و سرکه، ماست و آبلیمو، مرغ و تخم مرغ ماشینی، ماکارانی و ماست، دوغ زیاد شور و نمک زیاد، تنقلات مصنوعی، ترشی جات زیاد، گوشت زیاد به خصوص گوشت گاو، آب یخ غذای رستوران غذاهای مانده و بيات انواع چیپس و پفک، تند و سریع غذا خوردن، پرخوری، ریزه خواری یعنی اینکه دهان پیوسته بجنبد و نوشیدن مایعات همراه با غذا یا بلافاصله بعد از آن، استعمال دخانیات نوشابه های الکلی و غذاهایی که با مزاج انسان سازگاری ندارند.
     
  2. عصبی شدن و حرص خوردن جداً پرهیز نمایید زیرا سرد مزاجی می آ ورد
     
  3. از داشتن یبوست مزاج که مخرب اعصاب و روان است جداً دوری کنید.
     
  4. روزانه ۶ لیوان آب خنک و ولرم بنوشید نیم ساعت قبل و دو و نیم ساعت بعد از غذای روزانه
     
  5. هفته ای ۲ روز از سیرابی و شیردان گوسفند(پانکراس) استفاده کنید. شیردان گوسفند در واقع پانکراس گوسفند بوده و مملو از انسولین حیوانی است.
     
  6. لوبیای چشم بلبلی دارای انسولین گیاهی است بیماران دیابتی می توانند خوراک لوبیای چشم بلبلی را برای صبحانه یا شام با لیموترش تازه و روغن زيتون بکر میل کنند و در موقع مصرف کمی گلپر اضافه کنند

توصیه های طب سنتی به بیماران دیابتی

  • بیماران دیابتی روزانه یک قاشق مرباخوری عسل کنار یا سدر استفاده کنند که بهتر است به صورت شربت با لیمو ترش تازه و یخ میل شود.
  • بیماران دیابتی می‌توانند از دم کرده دارچین به جای چای استفاده کنند که بسیار مفید است.
  • روزانه ۵ تا ۶ کیلومتر راه پیمایی و تحرک داشته باشند.
  • مهمترین عامل ایجاد دیابت نوع ۲ افزایش وزن و توده چربی بدن و کاهش فعالیت فیزیکی است درمان شامل کاهش وزن و ورزش منظم می‌باشد زیرا ورزش حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهد

دیابت

گیاهان کاهنده قند خون

گروه دانه ها:  بذر ،شنبلیله، بذر گشنیز بذر سیاهدانه، کتان، تخم خیار، اسفرزه البته اسفرزه نباید پودر شود زیرا باعث ضعف در سیستم گوارش می‌شود ارزن، نخود، جو، جوشانده جو، جوانه جو، دال عدس، 4 تخمه و...

گروه برگها: برگ درخت زیتون ،گردو ،شاتوت، توت سیاه و گزنه و...

گروه ریشه ها: ریشه بابا آدم، ریشه قاصدک، سیب زمینی ترشی، زنجبیل، آب شلغم خام، ترب

گروه مغزها: مغز بادام، فندق، گردو

گروه میوه ها: هلو، گلابی، توت فرنگی، آلبالو، گیلاس، زردآلو، انگور سبز نرسیده، سیب درختی ترش مزه، پرتقال ترش یا ملس، آب انار ترش، خیار، تمشک ،گرمک، آب لیمو ترش آب نارنج، آب عناب آب غوره، آلو، توت خشک، سرکه.

گروه سبزیجات و صیفی جات: کدوی خام، کدوی آب پز شده بسیار برای پایین آوردن قند مفید است، سیر، پیاز، موسیر ،هویج، سیب زمینی ترشی یا(قلقاسی)، پیازچه، فلفل سبز، کنگر، کلم، سبزیجات خام، شاهی، جعفری، اسفناج، شنبلیله کاهو، کرفس، آلوئه ورا، لوبیا سبز، نخود‌فرنگی.

دارچین: کمتر از نصف قاشق چای خوری صبح به صبح قند خون را پایین می آورد ولی مصرف زیاد آن فشار خون را بالا می برد.

شنبلیله: مصرف ۱۵ تا ۵۰ گرم پودر دانه شنبلیله خیسانده در آب باعث کاهش قند خون ناشتا و بعد از غذا و همینطور باعث کاهش چربی خون می شود

گزنه: عرق گزنه یا دم کرده ی آن کاهنده گلوکز خون و نقش حفاظتی در برابر افزایش قند خون و تخریب سلول‌های پانکراس دارد.

دانه کتان: قند خون را تنظیم و به سلول‌ها در جذب انسولین کمک می‌کند.

تخم گشنیز:  دم کرده ی تخم گشنیز ۲ گرم ۳ روز در ماه

سیاهدانه: صرف آن به صورت دوسین روزی یک تا ۲ نخود

طرز تهیه دوسین: ۲ تا ۴ واحد عسل + ۲ واحد سیاهدانه آسیاب شده که بلافاصله بعد از آسیاب شدن باید با عسل داخل شود و گرنه خواص خود را از دست می‌دهد. یا به صورت آسیاب نشده همراه با صبحانه مصرف شود ۷ تا ۲۱ دانه در روز. عسل و سیاهدانه سنگ کلیه و مثانه را می‌شکند و دفع می‌کند و عروق را نیز گشاد می‌کند. سیاهدانه داروی همه‌ی بیماریهاست به جز مرگ و اثر آن تا ۷ سال در بدن باقی میماند

شاهی:  چون این خاصیت را دارد که قند وارد در خون را خارج می‌کند مصرف آن به شکل خام و یا سالاد توصیه شده است.

سیب زمینی ترشی:  بهترین غذا برای مبتلایان به دیابت می‌باشد و از تولید آن پیشگیری می‌کند کسانیکه در اثر ابتلا به مرض قند لاغر و ضعیف می‌شوند غذایی بهتر از سیب زمینی ترشی برای تقویت ندارند و آنها را چاق هم می نماید.

برگ زیتون: مصرف نان سبوس دار زیرا نانهای بی سبوس حساسیت به انسولین را کاهش می‌دهند.

جو: استفاده از جو باعث می‌شود قند خون بعد از غذا تا ۷۰ درصد کاهش یابد و ساعت‌ها ثابت بماند.

دیابت

درمانهای تکمیلی دیابت در طب سنتی

  • بادکش گرم کلیه ۷ تا ۱۴ مرحله
  • بادکش گرم کنف ۷ مرحله
  • در افراد چاق بادکش شکم ۲۰ دقیقه یا روغن مالی و ماساژ شکم نیم ساعت
  • کمک به لاغر شدن شکم می‌کند
  • روغن مالی و ماساژ کف پا همراه با فشار درمانی مانع سوزش و درد کف پا می شود
  • راه رفتن بر روی سنگ‌های رودخانه ای یا استفاده از جعبه یا کیسه سنگ در خانه، زیرا مانع تجمع رسوبات بدن در کف پا می‌شود.
  • بعد از هر وعده غذایی ۳ ساعت روزه بگیرید تا معده فرصت کافی برای هضم و جذب مواد غذایی را داشته باشد.
  • از ریزه خواری و مداوم خوردن به شدت بپرهیزید زیرا باعث بازماندن دریچه آمدن معده و بوجود انواع بیماری ها می‌شود.

کتاب طب اسلامی نوشته استاد عبدالعلی حسین پور(نقنه ای)

0 نظرات

ارسال نظرات